איפה כדאי לאכול?

להלן הריכוז של המסעדות, המאכלים והמטעמים הטובים ביותר ברומא עבורכם:

  1. מסעדות יוקרה

  2. מסעדות כשרות

  3. קינוחים, גלידות ובתי קפה

  4. פיצה – פסטה ברומא

  5. ארוחות בוקר

  6. בר / יין

  7. מסעדות מקומיות

  8. מסעדות בשרים

  9. מסעדות ללא גלוטן

עוד קצת מידע שווה עבורכם:

טירמיסו- Mr. 100 Tiramisu- Via dei sendiari 11/12, 00186
גלידה- Venchi- Via dela croce 25-26
Urbana 47- via urbana, 00184
Pompi terimasu- via dela croce 82, 00187
ללא גלוטן – Grill wine Rome- via in Archine 74/75

מסעדה: AMALFI: זו לא פיצריה למרות שכתוב פיצרייה בשם המסעדה. המנות שם חבל על הזמן. אחת יותר טובה מהשנייה. אין דברים כאלו. מנות מסורתיות מהמטבח האמלפי והיוקרתי המחירים לא יקרים בכלל. נמצא באזור הוותיקן . בערב המסעדה עמוסה באיטלקים מקומיים כי המסעדה פשוט טובה. אבל תמיד אפשר . לנסות. מתקשרים יום קודם למסעדה ומזמינים מקום. יש טלפון באתר שלהם 39733165 06. רחוב  Via dei Gracchi, 12

ALFREDE E ADA היא פתוחה בשעות ספציפיות מאוד והתורים אליה ארוכים. ימי שלישי עד שבת בשעות 12:00 עד 15:00 ובערב מהשעה 19:00 ועד השעה 22:30.
כתובת: Via Dei Banchi Nuovi 14

אם אתם לא בקטע של אוכל כשר. אל תפספסו את LA SALUMERIA שברחוב  Via del Banco di Santo Spirito, 24, מקום טעים ביותר לסנדוויצ’ים נפלאים שלא תמצאו כאלו בכל העיר! לא משנה מה תזמינו שם הכל שם מעולה. אפשר גם חצאי סנדוויצ’ים בממרחים משגעים. נמצא ליד המלון וממש בדרך לטירת סנט אנג’לו.

ליד מוזיאון הוותיקן מסעדה מעולה Via dei Gracchi, 12

ליד הקוליסאום יש את Trattoria Da Valentino שנמצאת ב Via Cavour, 293 שפתוחה כל יום למעט ימי שני שזה סגור מהשעות 12:00 עד ;16:00 ומהשעה 19:00 ועד השעה 22:30 מסעדה רומית אותנטית.

מי שמעונין במסעדה טובה ולא יקרה ברוכע Trastevere אני ממליץ על מסעדת Il Tulipano בכתובת Via Roma Libera 15.

מסעדה טובה נוספת Taverna del Seminario ברחוב Via del Seminario 105.

להמתקת הפה בסיום הטירמיסו ה-2 הטוב בעיר (אחרי פומפי כמובן) Two Sizes ברחוב Via del Governo Vecchio 88.

גלידה- Giolitti- via degla Uffici del Vicario, 40, 00186
המסעדה עתיקה ביותר- יש להזמין מקום!!- Da Francessco- Piazza del Fico, 29, 00186
Osteria de fortunate- via del pellegrino





מאוד נהנינו ב- Hostaria Romana (אכלנו צהריים, הזמנתי מקום מראש כמה ימים לפני כן, המתינו הרבה בתור), Maccheroni – סמוך לפנתיאון. אכלתי רביולי מעולה עם קרם פרח זוקיני (שתי המסעדות האלו גדושות מקומיים ולא תיירים וזה סימן טוב!) Osteria Da Fortunata – רביולי גבינה עם תרד ורוטב עגבניות מצוין ועוגת גבינה מעולה. יש שם לא מעט מקומיים וגם תיירים, מכינים את הפסטה במקום. סמוך לקמפו די פיורי.
לא הצלחנו לתפוס מקום ב- Da Gino by the Parilament- היה מלא שבוע מראש. תזמינו מקום.
בסמטה מהפניתאון-Via Del Seminario יש שני מקומות חביבים ביותר כמעט אחד מול השני-
Osteria Del Seminraio- מלא במקומיים, אכלנו שם בערב הראשון.
השני – זה שמלכתחילה סימנתי לעצמי והגענו אליו בערב האחרון – Taverna Del Seminario -מגניב בהחלט- לא גורמה אבל עדיין טעים וסופר זול! יש להם תפריט משתלם לתיירים של 15 אירו ( כולל ברוסקטה, מנה ראשונה ושניה לבחירה וקינוח) אבל גם מבחוץ לדיל הזה המחירים מאוד זולים. במקום יש שילוב של מקומיים ותיירים , נעים ושירותי מאוד.
פסטות – שימו לב שהם מקפידים להגיש את הפסטה בדרגת בישול אל דנטה- זה אומר שהפסטה יותר קשה ממה שאנחנו רגילים בארץ (למרות שכך צריך). נסו לבקש שיעשו אותה קצת פחות אל דנטה, לפעמים הם מסכימים, למרות שזה חילול קודש בשבילם. קאצ’ו א פפה- מנת פסטה קלאסית של פקורינו ופלפל שחור – ניסיתי כמה פעמים וזה היה בלתי אכיל – מאוד מלוח מהפקורינו וחרפרף מהפלפל השחור, בשילוב עם האל דנטה. התייאשתי .
גם את הריזוטו אגב הם עושים ממש אל דנטה.



מאפים וקינוחים שאתם חייבים לעצמכם לטעום:
ספוליאטלה – Sfogliatella מאפה בצק עלים במילוי קלאסי של גבינת ריקוטה מעט לימונית. במקום מסוים הגישו אותה עם מעין קרם שמנת מופלא.
פנזרוטי- Panzerotti- בצק שמזכיר סופגניה במילויים שונים – אכלתי בשדה התעופה במילוי של מוצרלה ועגבניות – מדהים.
טירמיסו – Two Sizes- אחלה טירמיסו – סוג של “to go” מנות קטנות וכיפיות . לא טעמתי את הטירמיסו של Pompi אבל הבנתי שגם הוא מאוד מוצלח.
פיצה- ובכן – יש ויש. אני פחות מתחברת לפיצות הדקיקות שנפוצות מאוד. אכלתי ליד הטרווי פעמיים פיצה מעולה ב Pizza in TRevi, מקום שנראה על פניו הכי מלכודת תיירים, אבל הוא כלל לא כזה. יש אפשרות לקנות פיצות על המשקל במגוון תוספות – ממש משובח וזול ביותר! אפשר לשבת שם או לקחת איתכם. בצד השני של המקום זה משמש ממש כמסעדה, מחירים מעט יותר יקרים אך עדיין זול מאוד ובעיקר טעים טעים.
גלידה- ובכן – לא ממש נפלנו. Venchi בפינת ויה דל קורסו- אוקיי, אז המקום מפוצץ, יש את קיר השוקולד המפורסם אבל הגלידה די אנמית. Gioletti – חביבה, לא יותר. ממש בסמוך לפנתיאון יש שתי גלידות שהמליצו לנו עליהן ואיכשהו הצלחנו לפספס-
Gelateria Della Palma, il Gillato di San Crispino

כמה המלצות של מקומות מוצלחים:
🍦 הגלידה הכי טוב שיצא לנו לטעום -FRIGIDERIUM
(יש מקום שדובר פה בקבוצה עם 150 טעמים של גלידה, בעייני היה פחות מומלץ).
🍷🍷 כמו בר יין-
cul de sac
אוכל מהמם, אולי הכי טוב שיצא לנו לאכול ברומא (המלצה על הבוראטה והרביולי)

🍷🍷 בר יין שכונתי וחמוד שהיה מתחת לדירה שלנו-
vini & cucina blasi
💌🎀 חנות עם מלא שטויות זולה וכיפיית-
tigger
(יש מלא סניפים)
🍝🍝 מסעדת פסטה שמכינים במקום- osteria de furtana
טעים מאוד מעט יותר יקר ממקומות אחרים ולעיתים יש המתנה בכניסה. בעייני שווה מאוד!!
 בית קפה חמוד מאוד שהגענו אליו
במקרה-
7gr
🥪🥪 כריכים טעימים בטירוף-
pane e salame
מאפיה- Roscioli- יש מאפיה (Antico Forno) ויש מסעדה די סמוכות זו לזו. הבנתי שהמסעדה יקרה ופחות שווה, המאפיה שווה ביותר. לא רחוק מהגטו היהודי.
קפה- עשיתי V מוצלח על Sant’Eustachio il Caffe- בית קפה ידוע מאוד משנת 1938. קפה מעולה!
Eataly – מרכז גורמה ענק בן כמה קומות של מגוון התוצרת האיטלקית . לא חייבים להגיע לשם במיוחד. די יקר ואפשר למצוא דברים טובים גם בכל מקום בעיר. מבחינת האוכל – אכלנו שם פסטה בצהריים שהייתה הכי משעממת שאכלתי בכל קנה מידה. אפשר לוותר.
יש את Mercato Centrale בטרמיני- פספסנו, הבנתי שמוצלח שם , עם דוכני אוכל של מיטב השפים . פעם הבאה חייבת לבקר שם .



סגור