הכירו את הכפר Montaldo Torines
מרץ 31, 2020
הכנת טארט מסקרפונה
מתכון טארט מסקרפונה
מרץ 31, 2020

קרבונרה מתכון: איך להכין ספגטי קרבונרה? מקור השם קרבונרה? פסטה קרבונרה כמו משחקי השף? מתכון לפסטה קרבונרה תמצאו כאן! תוכלו עשות קרבונרה כשר סלמון וירקות או עם בייקון פטריות עם ביצה.
קרבונרה כמו מסעדה איטלקית בהכנה ביתית שלכם! בתיאבון!

קודם כל נתחיל מ: קרבונרה מקור השם

מנת ה CARBONARA המפורסמת מגיעה ממקור השם carbonaro – כורה פחם. והיא מקושרת למנה הדשנה של כורי הפחם האיטלקים. הפלפל השחור שבמנה הוא ה”פחם” מנה רומאית טיפוסית ואהובה באיטליה מבית היוצר של מחוז לאצ’יו

כללי הברזל בהכנת מנת CARBONARA איטלקית:

1. יש להשתמש תמיד בנתחי בשר גואנצ’לה (לחי חזיר) באיטליה זה בייקון.
2. להשתמש אך ורק בגבינת פקורינו ולא בפרמז’ן.
3. לא לבשל את הביצה כמו בחביתה.
4. אין לשים בשום פנים ואופן בצל במנה – זו לא מנת רגו.
5. אין לשים שום, חמאה או שומון.
6. אין להשתמש בפלפל ירוק או אדום במנה.
7. אין להשתמש באף תבלין חוץ מפילפל שחור. (הגואנצ’לה עצמו מלוח) – אם לא מתאים לך… לך לאכול אצל ההודים .
8. האיטלקים לא שמים במנה שמנת – PANNA באיטל’קית – את השמנת רק האסירים בבתי הכלא באיטליה שמים לשדרוג הטעם ו PANNA מתחרז עם המילה ANNA אז מי שאוכל עם PANNA זו רק הגברת ANNA שנמצאת בכלא הומר איטלקי
9. לעולם על תכניס את המילה CARBONARA באף משפט כשאתה מדבר עם טבעוי – הם מתעבים ביצים
10. פסטות מסוג “טונארלי”. “ספגטי”. “בוקטיני” ו”ריגנטוני” מעולים לשימוש במנה זהו בתנאי שאתה לא עושה מהם דייסה צריך בשל את הפסטה “אל דנטה” כמו שהאיטלקים אוהבים

אופן ההכנה של פסטה קרבונרה

מטגנים במחבת 150 גרם בשר גואנצ’לה (לחי חזיר) חתוך לקוביות דקות וקטנות בכף שמן זית באמריקה משתמשים בפנצ’טה – בייקון. שומרי כשרות יכולים להשתמש בחזה אווז..
בקערה נפרדת טורפים 2 ביצים ומוסיפים 1/2 כוס גבינת פקורינו מגוררת ומעט פלפל שחור.
(בחלק מהמתכונים המקוריים מאיטליה מוסיפים גם מעט שמנת מתוקה לתערובת הביצים.) אבל כבר לא עושים את זה יותר.
מבשלים פסטה , שומרים בערך כוס מי בישול ומסננים את הפסטה מהמים – לא שוטפים את הפסטה במי ברז. מחזירים לסיר ומכבים את האש !!!! מוסיפים את הפסטה המבושלת לתוך המחבת עם הגואנצ’לה ומערבבים פנימה את הביצים הטרופות עם הגבינה, אם צריך מוסיפים מעט ממי הבישול החמים. חום הפסטה יבשל את הביצים ותקבלו רוטב קרמי שעוטף את הפסטה ולא ביצה מקושקשת.. מקשטים מלמעלה בעוד גבינה מגוררת. יש שמוסיפים מעלפטרוזיליה קצוצה או גם וגם ומגישים. (לא באיטליה).
***האיטלקים מכינים את המנה בסדר קצת שונה: מטגנים את הגואנצ’לה בשמן של עצמו גמובן עד לריכוך (הגואנצ’לה קצת קשה), ותוך המחבת מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים. מעל הכל מוסיפים את הביצים הטרופות , טיפונת ממי הבישול של הפסטה ופלפל לפי הטעם ורק בסוף התהליך כשהכל עדיין במחבת מפזרים מעל את גבינת הפקורינו המגורדת שתימס על הפסטה.
***כעיקרון, למנה זו מתאימים כל סוגי הפסטות המאורכות.
*** אם אין גבינת פקורינו אפשר גם בפרמז’ן.
המתכון מאת מדריכת הטיולים הישראלית המתגוררת ברומא – עירית קטונר
מדריך לטיול ברומא
מדריך לטיול ברומא
המדריך האינטרנטי שלך לטיול ברומא. הכל במקום אחד - אטרקציות, מידע על מקומות, רכישת כרטיסים מוזלים ועוד..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור