1מתי נבנה הקולוסיאום ברומא?
הקולוסיאום הינו אמפיתאטרון ענק שנבנה תחת הקיסרים הפלבים (flavian). ההיסטוריונים טוענים שהבנייה של הקולוסיאום החלה בין ה-70 - 72 לספירה בתקופת שלטונו של אספסיאנוס קיסר רומא
2למה שימש הקולוסיאום ברומא?
הקולוסיאום שימש בעיקר לתחרויות גלדיאטורים והופעות ציבוריות עקובות דם כמו צייד בעלי חיים, קרבות מדומות בין בני אדם או בין חיות פרא, הוצאות להורג ואפילו שיחזור של קרבות אמיתיים של חיילי רומא ששיחזרו כיצד האסטרטגיה שלהם בשטח מסוים הייתה במקום מסוים בו הם ניצחו.
3מדוע הקולוסיאום מושך כל כך הרבה מבקרים?
הקולוסיאום חושף אותנו לתרבות של האימפריה הרומית. הקולוסיאום הוא אחד מציוני הדרך המוכרים והפופולאריים ביותר בעולם והוא משמש כסמל של האימפריה הרומית העתיקה. כמו כן, המבנה עצמו גדול ומרהיב.
4מה כולל כרטיס הכניסה המשולב לקולוסיאום?
הכרטיס המשולב לקולוסיאום כולל גם כניסה לגבעת פלטין והפורום (2 אתרים ארכיאולוגיים מרשימים שנמצאים כ-3 דקות הליכה מהקולוסיאום).
שימו לב כי כרטיס כניסה סטנדרטי לקולוסיאום כולל גישה לקולוסיאום אך רק לשטח העמידה (2 קומות אמצעיות). הקומות התחתונות וקומת האנדרגראונד לא כלולה בכרטיסים ומצריכה סיור עם מדריך בלבד.
5כמה אנשים מתו בקולוסיאום?
הקולוסיאום שימש לקרבות גלדיאטורים והוצאות להורג במשך 390 שנה. במהלך תקופה זו על פי ההיסטוריונים מתו כ-400 אלף איש בתוך הקולוסיאום. כמו כן, בגלל השימוש בחיות פרא (כמו אריות, נמרים, דובים וכו') במהלך הקרבות מתו כ1,000,000 בעלי חיים בקולוסיאום.
6מה אסור להכניס לקולוסיאום?
בקבוק מים מפלסטיק אפשרי להכניס. למבקרים אסור להכנס עם בקבוק זכוכית, ספריי דאורדורנט, סכינים או מספריים. כמו כן, אסור להכנס עם תיקים גדולים או מזוודות אלא רק עם תיקי גב רגילים
7האם שווה להכנס לקולוסיאום או מספיק לראות מבחוץ?
כן בוודאי. כנסו פנימה בכדי לראות בעניים שלכם לפחות פעם אחת בחיים את הקולוסיאום מבפנים. אמנם רואים בעיקר הריסות אך תתנו לדמיון המפותח שלכם לדמיין את הקרבות, לשמוע את הקהל, לתת לחוויה שלכם להתעצם עם מדריך שמע שיסביר לכם פרטים מדויקים יותר..ובגדול זו חוויה שאסור לפספס.
8האם כדאי לקנות כרטיסים מראש לקולוסיאום?
רצוי להזמין כרטיסים מראש כולל דילוג על התורים, לא להגיע בימי ראשון (במיוחד לא ביום ראשון הראשון של החודש). בעונות מסוימות התורים יכולים להגיע לשעה וחצי של עמידה בתור לכן רצוי להזמין כרטיסים מבעוד מועד כולל אופציה של עקיפת התור. חשוב להקדים לפחות ב-15 דק' לפני שעת הביקור שלכם בכרטיס!
9האם יש קוד לבוש בקולוסיאום?
אין קוד לבוש בכדי להכנס לקולוסיאום! אך יחד עם זאת אנו ממליצים לבוא עם נעליים סגורות ולא לבוא עם כפכפים או נעליים פתוחות מכיוון שהרצפה של הקולוסיאום, גבעת פלטין והפורום לא אחידה ויש המון אבנים וחצץ לא באותו גובה ולכן נעליים פתוחות יכולות להיות בעייתיות לקבלת מכה או הליכה לא נוחה!
10כמה זמן צריך להקדיש לקולוסיאום?
זמן הביקור הממוצע במתחם הקולוסיאום הוא כ-3 שעות אם מכלילים את פלטין והפורום. אם מדברים רק על הקולוסיאום עצמו אז כשעה.
אפשר כמובן גם פחות ואפשר גם יותר זמן..הכל תלוי כמה אתם אוהבים היסטוריה, ארכיאולוגיה ואומנות.
11אם אני לא קונה כרטיס כניסה מראש ואני רוצה לקנות במקום עצמו, מתי שווה להגיע?
אם לא קונים כרטיס מראש ומתכוונים לעמוד בתור לקופות אז הכי טוב להגיע בחודשי העונה הנמוכה (נובמבר, אוקטובר, דצמבר חוץ מחג המולד וערב השנה החדשה, ינואר, פברואר), עדיפות להגיע באמצע שבוע ולא בסופ"ש, רצוי להגיע בשעה 8 וחצי בבוקר כשנפתח לראשונה או שעה לפני הכניסה האחרונה לקולוסיאום. בכל מקרה מומלץ לקנות כרטיס מראש שחוסך את העמידה בתור ומאפשר כניסה מהירה ודילוג על תורים במידה ויהיו.
12מתי הכניסה לקולוסיאום בחינם?
הכניסה לקולוסיאום היא חינמית ב9 במאי, 5 ביוני, 29 ביוני, 23 בספטמבר, 4 באוקטובר, 4 בנובמבר, 22 בנובמבר, 18 בדצמבר. וגם ביום ראשון הראשון של כל חודש. כמו כן רצוי לציין כי בימים שבהם הכניסה חינם לקולוסיאום יש תורים עצומים ועומס גדול בתוך המבנה ומחוצה לו..אם יש לכם אפשרות לרכוש כרטיס מראש עם אופציה לדילוג על התורים עשו זאת והגיעו ביום אחר.
13למה חלק מהקולוסיאום הרוס?
הקולוסיאום הרוס בחלקו בגלל רעידת אדמה גדולה שהתרחשה בשנת 1349 שגרמה לקריסת הצד הדרומי החיצוני ולכן חלק גדול מהאבנים נפלו.