סדנת פיצה במסעדת Lo Studio ברומא היא שיעור בישול חווייתי בן כ-90 דקות בלב שכונת טרסטוורה (Trastevere), שבו שף מלמד להכין בצק פיצה איטלקי מאפס, לבחור תוספות ולאפות אותו, ואחר כך לשבת לארוחת ערב עם ברוסקטה, יין או שתייה קלה וקינוח - כ-4-5 שעות שמתאימות לזוגות ולמשפחות עם ילדים.
- משך הזמן הכוללכ-4-5 שעות (כולל שיעור הפיצה בן כ-90 הדקות והארוחה)
- שעת התחלה17:00 (5 אחר הצהריים), מסתיים בסביבות השעה 22:00
- גודל הקבוצהקבוצה קטנה, בסביבות 12 משתתפים לכל היותר
- מתאים לזוגות ומשפחות עם ילדים, כל הגילאים
- כלול בחוויהשיעור הכנת בצק ותוספות, ארוחת ערב עם ברוסקטה, יין או שתייה קלה וקינוח, מערוך במתנה
- הזמנה מראשמומלץ להזמין מקום מראש - מקומות מוגבלים בכל סבב
- מיקוםמסעדת Lo Studio, Vicolo della Scalaccia 8, שכונת טרסטוורה
סדנת הפיצה של Lo Studio בטרסטוורה
שיעור הכנת פיצה איטלקית מאפס ואחריו ארוחת ערב מלאה - מומלץ להבטיח מקום מראש כי הקבוצה קטנה.
בדיקת זמינות ומחיר ←מסעדת Lo Studio נחשבת לאחת המסעדות הפופולריות בטרסטוורה, ונקודת המפגש שלה ברחוב Vicolo della Scalaccia 8 ממוקמת בלב הרובע - כמה דקות הליכה מהסמטאות הצרות והברים התוססים של השכונה. השיעור מועבר בידי שף שמסביר את המסורת האיטלקית של הכנת פיצה: מהרכיבי הבצק ועד לטכניקת המתיחה והעיטור, כאשר כל משתתף בוחר בעצמו את התוספות לפיצה שלו ומכין אותה בידיו.
הסדנה מתחילה בשעה 17:00 ונמשכת כ-90 דקות של הדרכה ואפייה, ולאחריה מתיישבים כל המשתתפים לארוחת ערב במסעדה עצמה - כולל זמן חברתי להשוואת התוצאות עם שאר חברי הקבוצה. בסיום כל משתתף מקבל מערוך אישי למזכרת, כך שהסדנה משלבת פעילות ידיים, ארוחה מלאה ומזכרת בחוויה אחת.
מה קורה בסדנת הפיצה במסעדת Lo Studio?
בסדנת הפיצה במסעדת Lo Studio לומדים להכין פיצה איטלקית מהבצק ועד התנור, בהדרכה צמודה של שף מקומי. השיעור עצמו אורך כ-90 דקות בממוצע, ובמהלכן השף מדריך את המשתתפים ומסביר על המסורת האיטלקית של הכנת בצק פיצה מאפס - לא בצק קפוא ולא תערובת מוכנה, אלא קמח, מים, שמרים ומלח שמתערבבים ונלושים לפי השיטה המקומית.
לאחר שהבצק מוכן, השף מסביר את השיטות המדויקות להכנת בצק איכותי בסגנון האיטלקי - כמה זמן ללוש, איך לזהות שהבצק הגיע לטקסטורה הנכונה, ואיך לפתוח אותו לעיגול אחיד בלי לקרוע אותו. משם עוברים לשלב המרכזי: כל משתתף בוחר בעצמו את התוספות לפיצה שלו ולומד כיצד להוסיף אותן ולעטר את הפיצה כראוי, כך שהתוספות יתפזרו נכון ולא יכבידו על הבצק.
מי מלמד את השיעור
ההדרכה ניתנת על ידי שף של המסעדה שמכיר קהל בינלאומי ומסביר באנגלית, כך שהשיעור מתאים גם למי שלא דובר איטלקית.
לומדים להכין פיצה ונשארים לארוחה
מהבצק ועד לתנור, עם ארוחת ערב הכוללת ברוסקטה, יין וקינוח, ומערוך במתנה בסיום.
בדיקת זמינות ומחיר ←כמה זמן אורכת הסדנה ומה סדר היום?
הסדנה כולה נמשכת כ-4-5 שעות מתחילתה ועד סיום הארוחה, כאשר השיעור המעשי עצמו - הכנת הבצק, בחירת התוספות והרכבת הפיצה - אורך כ-90 דקות. הפעילות מתחילה בשעה 17:00, ולאחר שיעור הבצק יש זמן אפייה לפיצות בתנור המסעדה, ולאחר מכן זמן ארוחה שנמשך עד תום הערב, כך שהחוויה כולה מסתיימת בסביבות השעה 22:00.
סדר הזמנים הזה הופך את הסדנה לפעילות ערב שלמה ולא רק לשיעור בישול קצר: מגיעים בשעה מוקדמת יחסית, לומדים ומכינים, ואז נשארים לארוחת ערב מלאה באותו מקום - כך שאין צורך לתכנן ארוחת ערב נפרדת לאותו היום, וכדאי לפנות לפעילות הזו ערב שלם ולא רק שעה-שעתיים.
למה כדאי להגיע קצת לפני השעה
מכיוון שהקבוצה קטנה והמארגנים סוגרים את הדלת בשעה קבועה כדי להתחיל את השיעור בזמן, כדאי להגיע כמה דקות לפני 17:00 ולא ברגע האחרון.
מה כלול בארוחה ובחוויה?
הארוחה שמגיעה בסיום השיעור כוללת את הפיצה שכל משתתף הכין בעצמו, לצד ברוסקטה, מים ויין או שתייה קלה, וקינוח על חשבון הבית. כלומר מעבר לשיעור הבישול עצמו, מדובר בארוחת ערב מלאה במסעדה - לא טעימה קטנה אלא ישיבה עם שאר חברי הקבוצה בסוף התהליך.
תוספת שמבדילה את הסדנה הזו: בסיום החוויה כל משתתף מקבל מערוך אישי במתנה למזכרת, כך שנשאר פריט מוחשי מהערב מעבר לתמונות. מי שמגיע כקבוצה או כמשפחה יכול, אם רוצים, להשוות בסוף הערב בין הפיצות שהכינו חברי הקבוצה השונים - חלק מהאווירה החברתית של הסדנה, לא רק שיעור בישול פרטני.
למי מתאימה הסדנה - זוגות, משפחות, ילדים?
הסדנה מתאימה לכל הגילאים, ומיועדת כפעילות ידידותית הן לזוגות והן למשפחות עם ילדים. אופי הפעילות - עמידה ליד שולחן עבודה, לישה ביד ובחירת תוספות - הופך אותה למתאימה גם לילדים שאוהבים פעילויות מעשיות, ולא רק למבוגרים שמחפשים חוויה קולינרית.
מכיוון שהשיעור נמשך כ-90 דקות ואחריו יש ארוחה, כדאי לקחת בחשבון את משך הזמן הכולל (כ-4-5 שעות) בתכנון היום עם ילדים קטנים שעלולים להתעייף. למי שמחפש פעילות דומה אך רוצה גם ללמוד פסטה, יש גם סדנת פסטה וטירמיסו ברומא שמשלבת שני עולמות בישול באותו מפגש.
איפה נמצאת מסעדת Lo Studio ואיך מגיעים?
מסעדת Lo Studio נמצאת ברחוב Vicolo della Scalaccia 8, בלב שכונת טרסטוורה - אחת השכונות האהובות על מבקרים ברומא בזכות הסמטאות המרוצפות, הפיאצות הקטנות וחיי הלילה התוססים. מדובר במיקום נוח להליכה משאר חלקי השכונה, כך שאפשר לשלב את הסדנה עם סיור רגלי בטרסטוורה לפני או אחרי השיעור. מיקום מדויק במפה.
מי שרוצה להכיר את השכונה לעומק לפני או אחרי הסדנה יכול לקרוא על שכונת טרסטוורה במלואה, כולל הרחובות והפינות שכדאי לא לפספס.
האם צריך להזמין מקום מראש?
כן - מכיוון שמדובר בקבוצה קטנה (בסביבות 12 משתתפים לכל היותר) ומקום מוגבל בכל סבב של השעה 17:00, מומלץ להזמין מראש דרך GetYourGuide ולא להגיע ספונטנית. הזמנה מראש גם מבטיחה מקום ליד השף ולא ברשימת המתנה.
בעת ההזמנה כדאי לבדוק את מדיניות הביטול המדויקת באתר ההזמנה עצמו, ולוודא אם יש הגבלת גיל מינימלית או צורך לציין מראש העדפות תזונתיות (כשרות, צמחונות) - כך שהמסעדה תוכל להיערך לתפריט הארוחה מבעוד מועד.
מה עוד אפשר לעשות בסביבה - טרסטוורה בערב?
טרסטוורה היא אחת השכונות העשירות ביותר ברומא מבחינה קולינרית, ומי שמגיע לסדנת הפיצה יכול לנצל את הביקור בשכונה כדי לגלות עוד כתובות בסביבה. מי שנשאר רעב לעוד פיצה אחרי הסדנה - למרות שזה נשמע לא סביר אחרי ארוחה כזו - יכול לשמור לביקור הבא רשימת פיצריות מומלצות של שפים ברומא, ולסיים ערב אחר במתיקות באחת מגלידריות רומא שכל אחת עושה משהו אחר.
מעבר לאוכל, השכונה עצמה שווה זמן הליכה לפני או אחרי הסדנה - הסמטאות הצרות, החזיתות הצבעוניות והפיאצות הקטנות הן חלק בלתי נפרד מהחוויה של ערב בטרסטוורה, לא רק תוספת לסדנה.
איך משווים את הסדנה הזו לסדנאות פיצה ובישול אחרות ברומא?
סדנת הפיצה במסעדת Lo Studio היא אחת מכמה אפשרויות דומות ברומא, וההבדל המרכזי הוא השילוב בין שיעור קצר יחסית (כ-90 דקות) לארוחת ערב מלאה באותו מקום ומערוך במתנה בסיום. מי שמחפש חוויה דומה אך בסגנון נאפוליטני מסורתי יותר יכול לבדוק גם סדנה להכנת פיצה נפוליטנית אמיתית.
הבחירה בין הסדנאות תלויה בעיקר בשאלה אם רוצים דגש על פיצה בלבד (כמו ב-Lo Studio) או על כמה טכניקות בישול איטלקיות במפגש אחד. מבחינת מיקום, כל האפשרויות האלה נמצאות באזורים מרכזיים ונגישים ברומא, כך שהבחירה יכולה להתבסס גם על שכונת הלינה או על הטעם האישי בין פיצה לפסטה.
מומלצת למי שרוצה פעילות ערב חווייתית שמשלבת בישול וארוחה מלאה בלי לתכנן ארוחת ערב נפרדת, ובמיוחד למשפחות עם ילדים שאוהבים פעילות מעשית.
זוגות ומשפחות עם ילדים שרוצים ערב פעילות משולב עם ארוחה, וטיילים שמעדיפים חוויה קולינרית קצרה ומרוכזת על פני סיור קולינרי ארוך.
מי שמחפש שיעור בישול מעמיק ואינטנסיבי בטכניקות פיצה מתקדמות, או מי שמעדיף לאכול במסעדה בלי מעורבות בהכנה.
משך הזמן הכולל (כ-4-5 שעות) דורש תכנון של ערב שלם סביב הפעילות, ומספר המשתתפים המוגבל דורש הזמנה מראש ולא מתאים להחלטה של הרגע האחרון.
מי שמחפש שילוב עם פסטה יכול לבדוק את סדנת הפסטה והטירמיסו, ומי שמחפש דגש נאפוליטני יותר יכול לבדוק את סדנת הפיצה הנפוליטנית.
| סדנה | משך זמן | מה מקבלים | למי מתאים |
|---|---|---|---|
| סדנת פיצה - Lo Studio | כ-4-5 שעות (כולל ארוחה) | שיעור בצק ותוספות, ארוחת ערב מלאה, מערוך במתנה | זוגות ומשפחות שרוצים ערב שלם עם ארוחה |
| סדנת פיצה נפוליטנית | משתנה, דגש על טכניקה | סגנון נאפוליטני מסורתי | מי שמחפש דיוק בטכניקת פיצה נפוליטנית |
| סדנת פסטה וטירמיסו | כמה שעות | הכנת פסטה וקינוח איטלקי | מי שמעדיף פסטה על פני פיצה |
| פרט | מידע |
|---|---|
| משך השיעור | כ-90 דקות |
| משך כולל כולל ארוחה | כ-4-5 שעות |
| שעת התחלה | 17:00 |
| גודל קבוצה | בסביבות 12 משתתפים לכל היותר |
| כלול | בצק, תוספות לבחירה, ארוחת ערב (ברוסקטה, יין או שתייה קלה, קינוח), מערוך במתנה |
| מיקום | Vicolo della Scalaccia 8, טרסטוורה |
- כשרות: הארוחה במסעדה כוללת יין ומזון שאינם בהכשר, כך שלמי ששומר כשרות מדובר בפעילות שאינה מתאימה מבחינה זו - אלא אם מבררים מראש עם המארגן על אפשרויות מותאמות.
- עם ילדים: הסדנה מתאימה למשפחות עם ילדים בזכות האופי המעשי של הפעילות (לישה, בחירת תוספות), אבל כדאי לקחת בחשבון את משך הזמן הכולל (כ-4-5 שעות) עם ילדים קטנים שעלולים להתעייף לקראת הסוף.
- ביטולים והחזרים: מכיוון שמדובר בקבוצה קטנה עם מספר מקומות מוגבל, מומלץ לבדוק את מדיניות הביטול המדויקת בעת ההזמנה דרך GetYourGuide ולא להניח שהיא זהה לכל סדנה.
מה חשוב לדעת לפני שמגיעים
- השיעור עצמו קצר יחסית (כ-90 דקות) אבל כל החוויה כולל ארוחה נמשכת כ-4-5 שעות - כדאי לפנות ערב שלם.
- הסדנה מתחילה בשעה 17:00, כך שהיא מתאימה כפעילות ערב ולא כארוחת צהריים.
- מקומות מוגבלים בקבוצה קטנה - הזמנה מראש חשובה במיוחד בעונת שיא.
- הארוחה כוללת יין ומזון לא כשר - רלוונטי למי ששומר כשרות.
- בסיום מקבלים מערוך במתנה - מזכרת נחמדה שלא כל סדנת פיצה מציעה.
- המיקום בטרסטוורה מאפשר לשלב את הסדנה עם סיור רגלי בשכונה לפני או אחרי.
טעויות שכדאי להימנע מהן
- להגיע ללא הזמנה מראש ולצפות למקום פנוי - הקבוצה קטנה ומתמלאת.
- לתכנן ארוחת ערב נוספת לאותו יום - הסדנה כבר כוללת ארוחה מלאה.
- להגיע עם ילדים קטנים מאוד בלי לקחת בחשבון שמדובר בפעילות של כ-4-5 שעות.
- לחשוב שמדובר בטעימה קטנה בלבד - בפועל זו ארוחת ערב שלמה עם שיעור בישול.
- לא לבדוק מראש התאמה לצרכים תזונתיים (כשרות, אלרגיות) לפני ההזמנה.
שאלות נפוצות
כמה זמן נמשכת סדנת הפיצה במסעדת Lo Studio?
השיעור המעשי נמשך כ-90 דקות, אך כולל את הארוחה שאחריו כל החוויה נמשכת כ-4-5 שעות, מ-17:00 ועד בסביבות 22:00.
מה כלול במחיר הסדנה?
ההשתתפות בשיעור הכנת הבצק והתוספות, ארוחת ערב עם ברוסקטה, הפיצה שהכנתם, יין או שתייה קלה וקינוח, ובסיום גם מערוך אישי במתנה.
הסדנה מתאימה לילדים?
כן, מדובר בפעילות ידידותית לכל הגילאים, כולל משפחות עם ילדים, בזכות האופי המעשי של ההכנה.
איפה בדיוק נמצאת מסעדת Lo Studio?
ברחוב Vicolo della Scalaccia 8, בלב שכונת טרסטוורה ברומא.
האם צריך להזמין מקום מראש?
כן, הקבוצה קטנה ומקומות מוגבלים, ומומלץ להזמין דרך GetYourGuide מראש ולא להגיע ספונטנית.
מה קורה בסוף הסדנה?
לאחר הארוחה כל משתתף מקבל מערוך במתנה למזכרת, וניתן להשוות את הפיצות עם שאר חברי הקבוצה.
באיזו שפה מועברת הסדנה?
ההדרכה ניתנת באנגלית, כך שהיא מתאימה גם למי שלא דובר איטלקית.





