פולנטה כמו באיטליה – מתכון מנצח!

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

המאכל האיטלקי פולנטה, מה שהתחיל כדייסת דגנים בתקופה הרומית, המשיך מאוחר יותר כמנה נפוצה במטבחים שונים בעולם עם קמח תירס כמרכיב עיקרי בסיסי. כל מה שצריך לדעת על המאכל האיטלקי המבוקש, מתכון לפולנטה מושלמת, ללמוד איך מכינים פולנטה וכיצד אפשר להפוך את הפולנטה הביתית שלכם למספר רב של מתכונים לפולנטה איטלקית.

רוצים להכין פולנטה כמו באיטליה? פולנטה פטריות, פולנטה טבעונית, פולנטה פרווה או מתוגנת? רוצים לדעת איזה קמח צריך לפולנטה? וקצת לצאת מהקופסא ולהכין אולי אצבעות פולנטה / עוגת פולנטה או פיצה פולנטה? כל מה שצריך לדעת על הכנת פולנטה ביתית כאן לפניכם!

פולנטה איטלקית להמונים

אם חיפשתם מתכון לפולנטה הגעתם למקום הנכון, לפני שיורדים לפרטים ומסבירים איך להכין פולנטה ביתית ממש כמו באיטליה ואף איך הופכים מתכון אחד למספר רב של מתכונים לפולנטה – חשוב להבין מהיכן המאכל האיטלקי הגיע.
התיעוד הראשון למאכל האיטלקי הנפוץ קיים עוד מתקופת הרומאים, הפולנטה (פולמנטום או פולס), כאשר דייסת דגנים יצרה מעיין דבק דגנים מתוק ומזין.
טרם הפצת התירס להמונים מתקופת אמריקה במאה ה- 16, הפולנטה יוצרה מרכיבי עמילן כדוגמת חיטה, קמח ערמונים, כוסמין, דוחן ואפילו חומוס.

המרכיב העיקרי לפולנטה הנפוץ ביותר במדינות רבות בעולם הוא קמח תירס (ניתן למצוא מוצר ייעודי בשם "קמח פולנטה"), החל מצפון איטליה ועד מסעדות רבות בישראל.
מאכלים איטלקיים קיימים בשפע, הפולנטה מקבלת מקום של כבוד במטבח האיטלקי כמנת דייסת פולנטה תירס מתוקה, מקמח תירס, בטחינה גסה ובמרקם עשיר וטעים.
למרות המתיקות של המנה, מנת הפולנטה האיטלקית אינה ארוחת בוקר ומתאימה לשעות הצהריים או הערב.

פונלטה מתכון מנצח: מדריך להכנת פולנטה ביתית

מפנטזים על פולנטה כמו במסעדה? המאכל האיטלקי הנפוץ הוא אחד המאכלים האיטלקיים הפשוטים ביותר להכנה.
בהמשך למתכון תוכלו ללמוד אפשרויות רבות למתכונים לפולנטה ותוספות אפשריות נפוצות.
שימו לב, את הפולנטה אוכלים בגמר ההכנה – אם נשאר לכם עוד בסיר, הוסיפו רבע-שליש כוס שמנת מתוקה (אחוזי שומן גבוהים), מחממים ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי.

מרכיבים:

  • 40 גרם חמאה
  • שליש כוס שמנת מתוקה (באחוזים גבוהים)
  • רבע כוס חלב 3%
  • 6.5 כוסות מים (רותחים)
  • 450 גרם קמח תירס
  • מלח לפי הטעם 
  • 40 גרם גבינה קשה: פרמז'ן, פקורינו או גאודה (גבינת גאודה תתאים לתוך התערובת)


כמות:
5 מנות

זמן הכנה:
עד 30 דקות

אופן הכנה:
פתחו אש בלהבה בינונית-גבוהה והמיסו את החמאה, ערבבו במקצת עד להמסה מלאה.
לאחר שהחמאה נמסה, יש לשפוך באיטיות ובזהירות את המים הרותחים, לאחר מכן שפכו את רבע כוס החלב, ערבבו והניחו לתערובת לרתוח בסיר.
לאחר כמה דקות של רתיחה התחילו להוסיף את קמח התירס, בזמן שאתם מערבבים את התערבות הוסיפו קמח התירס באיטיות בזמן שאתם מערבבים את התערבות ללא הפסקה (כך תמנעו את האפקט הגושי ותצרו פולנטה חלקה ובמרקם הנכון).

לאחר מספר דקות של ערבוב והוספת קמח התירס תוכלו לראות תערובת אחידה, לאחר מכן מורידים את גובה הלהבה וממשיכים לערבב.
כשהגעתם למצב של סמיכות, התחילו להוסיף את השמנת והמשיכו לערבב, לאחר מספר ערבובים הוסיפו את המלח וערבבו פעם נוספת.
לסיום הוסיפו את הגבינה שבחרתם אל התערבות וערבבו בפעם האחרונה, אם אתם מעוניינים לפזר בזמן ההגשה מעט גבינה מגוררת, תוכלו להשאיר מעט גבינה בצד (דוגמה אפשרית ל 2 סוגית גבינות: גבינת גאודה בתוך התערבות ופיזור גבינת פקורינו מעל הפולנטה בזמן ההגשה).

פולנטה איטלקית עם קפרזה ועגבניות
פולנטה איטלקית עם קפרזה ועגבניות

מתכונים מומלצים לפולנטה

אחרי שהבנתם איך מכינים פולנטה ביתית איטלקית לתפארת, תוכלו להכין כל סוג פולנטה שרק תרצו.
הנה כמה רעיונות לפולנטה שיוכלו לשדרג השולחן שלכם:

פולנטה פטריות

כדי להכין פולנטה פטריות אין צורך לשבור את הראש, כל אדם שמבשל במטבח יכול לקחת כל צורת פטריות (פטריות מטוגנות או קרם פטריות) ולהוסיף מעל הפולנטה.
דוגמה אפשרית לפולנטה עם פטריות מטוגנות: קצצו חצי חבילה או חבילה שלמה של פטריות שמפניון או פורטובלו (לחתיכות או רצועות), חממו כף וחצי של שמן זית על מחבת, הוסיפו את הפטריות, תבלנו לפי הטעם (מלח, פלפל, מעט כמון) או צפו את הפטריות בסילאן מ – 100% תמרים, טגנו והקפיצו במשך כמה דקות.
בסיום הכנת הפולנטה, הניחו מקבץ פטריות מטוגנות במרכז המנה.
במנה הזו ניתן לשלב תערובת של כמה סוגי פטריות, בצל מטוגן, מעט שום מטוגן, ערמונים ותוספות נוספות לבחירתכם.

פולנטה צמחונית
פולנטה צמחונית

פולנטה טבעונית / צמחונית

המנה הזו אפשרית בהחלט ותחשב גם כפולנטה פרווה, חשוב לזכור שאמנם קמח פולנטה הוא מרכיב עיקרי אבל הגבינות הן חלק מהמנה המסורתית.
להכנת פולנטה טבעונית עבור 5 אנשים תצטרכו: כוס קמח תירס (או קמח פולנטה ללא גולטן), כוס וחצי של חלב סויה, כף שטוחה של שמרי בירה, כוס מים, 2 כפות שמן זית או חמאה טבעונית, כפית מלח וחצי כפית פלפל.
שימו לב שהפולנטה הטבעונית מוצאת תחליפים לכל המרכיבים של הפולנטה המקורית, לכן יש לפעול בהתאם להוראת ההכנה במתכון הבסיסי עד להסמכה סופית.

פולנטה מטוגנת

כפי שכבר הבנתם מנת הפולנטה פשוטה לביצוע, כך גם גרסתה המטוגנת.
כל מה שצריך לעשות הוא להעביר את הפולנטה מהסיר אל תבנית משומנת או מרופדת ולהקפיא עד 45 דקות.
לאחר ההקפאה חותכים את הפולנטה לרצועות או עיגולים, מצפים בקמח (ניתן להשתמש בקמח התירס משלב הכנת המנה) ומכניסים לטיגון בשמן עמוק.
את הפולנטה מוציאים מהשמן כשהרצועות מזהיבות.

אצבעות פולנטה
אצבעות פולנטה

רצועות/אצבעות פולנטה

בדומה לפולנטה המטוגנת, מעבירים את הפולנטה מהסיר אל תבנית, מרפדים או משמנים את התבנית ומקפיאים למשך 30-45 דקות.
לאחר התייצבות חממו את התנור ל 220 מעלות , חתכו את הפולנטה בצורה שאתם בוחרים, הברישו בשמן (רצוי שמן זית).
אפו את אצבעות הפולנטה למשך 13-15 דקות עד למצב של הזהבה.

פיצה פולנטה

כדי להכין את הבצק לפיצה פולנטה ניתן להשתמש בשיטה של הפולנטה האפויה מאצבעות הפולנטה, כאשר את הפולנטה מעבירים אל תבנית לצינון.

חממו את התנור ל- 200 מעלות, שמנו תבנית פיצה בשמן זית והעבירו את הפולנטה אל התבנית, מרחו מעט שמן זית מעל הפולנטה ואפו למשך 12-14 דקות עד שבסיס הפולנטה מתקשה.
הוציאו את הפולנטה, מרחו רוטב עגבניות, הוסיפו גבינת מוצרלה ותוספות (ניתן לזלף מעט שמן זית גם בשלב הזה) ולאחר מכן הכניסו את הפיצה פולנטה לאפייה נוספת של כרבע שעה.

4.5/5 - (16 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

סגור