פוזיטנו (Positano) – עיירת חוף ציורית על צוק בדרום איטליה

פוזיטנו (Positano) היא עיירת חוף ציורית וקסומה השוכנת על צוק בדרום איטליה, לאורך חוף אמאלפי (Amalfi Coast). בתיה הצבעוניים של פוזיטנו בנויים במדרון תלול, כאילו בערימות אנכיות זו על גבי זו, ומשקיפים אל הים התיכון הכחול. האווירה בעיירה רגועה ורומנטית, מה שהופך אותה ליעד מבוקש עבור זוגות, אך גם משפחות ויחידים ייהנו מהיופי הטבעי, החופים הנפלאים והסמטאות המתפתלות של פוזיטנו. המטייל הישראלי ימצא בעיירה שילוב של נוף ים-תיכוני מוכר עם טאץ’ איטלקי – החל ממטבח מקומי מעולה ועד מזג אוויר נוח ברוב חודשי השנה.

איך להגיע לפוזיטנו (Positano) מרומא (Rome)

ברכבת: הדרך המהירה והנוחה ביותר מרומא לפוזיטנו היא לשלב נסיעה ברכבת מהירה ולאחריה תחבורה מקומית. מרומא מומלץ לנסוע ברכבת מהירה (“Frecciarossa” של Trenitalia או Italo) לתחנת נאפולי (Napoli) – נסיעה של כשעה ורבע. מנאפולי, יש שתי אפשרויות עיקריות: האחת היא מעבר לרכבת מקומית בקו קירקומוויזוביאנה לסורנטו (Sorrento), משם להמשיך באוטובוס של חברת SITA לפוזיטנו. אפשרות נוחה יותר היא להזמין מראש נהג פרטי מנאפולי עד לפוזיטנו – פתרון יקר יותר מתחבורה ציבורית, אך מהיר ונוח במיוחד כאשר מטיילים עם מזוודות או ילדים. לחלופין, ניתן לנסוע ברכבת מהירה מרומא לעיר סלרנו (Salerno) מדרום לנאפולי, ומשם לעלות על מעבורת ישירה לפוזיטנו בחודשי הקיץ. תחנת הרכבת של סלרנו קרובה מאוד לנמל המעבורות (Molo Concordia), מה שמאפשר מעבר מהיר ונוח לספינה. שיט מסלרנו לפוזיטנו אורך כשעה וזו דרך נהדרת להגיע לעיירה תוך תצפית על נופי החוף. אם בוחרים באפשרות זו, זכרו שבעונת הקיץ העיירה עמוסה ומומלץ לרכוש כרטיסי רכבת ומעבורת מראש. כמו כן, מי שמגיע עם ציוד רב דרך המעבורת יוכל להיעזר בסבלים בנמל פוזיטנו שיובילו את המזוודות (בתשלום נוסף) – שירות חשוב בהתחשב בכמות המדרגות בעיירה.

ברכב פרטי: נסיעה ברכב מרומא לפוזיטנו אורכת כ-3.5 שעות (כ-270 ק"מ), אך חשוב לקחת בחשבון את תנאי הדרך בחוף אמאלפי. יש לנסוע בכביש המהיר A1 מרומא לכיוון נאפולי, לעבור לכביש A3 ולצאת ביציאה לקסטלמרה די סטאביה (Castellammare di Stabia), ומשם להמשיך בכביש החוף המתפתל (SS163) דרך סורנטו לכיוון פוזיטנו. כביש חוף אמאלפי צר, מפותל ולעיתים קרובות עמוס מאוד ברכבים ובאוטובוסים תיירותיים בעונת הקיץ. הנסיעה אמנם יפהפייה בנופיה, אך עלולה להיות מאתגרת לנהגים לא מנוסים – ישנן פניות חדות וצוקים תלולים לצד הדרך. בנוסף, בעיירות חוף אמאלפי החנייה מוגבלת ויקרה (תעריף יומי עשוי להיות גבוה). בפוזיטנו עצמה אין גישה לרכב במרכז העיירה, ולכן תצטרכו לחנות בחניון בתשלום בכניסה לעיירה או לצד הכביש הראשי ולרדת ברגל (או להשתמש בשירותי shuttle של המלון, אם קיים). בעונת השיא בשנים האחרונות אף הונהגו מגבלות תנועה באזור – בסופי שבוע מיוני עד ספטמבר ובכל חודש אוגוסט חלה הגבלה על כניסת רכבים לכביש החוף לפי ספרת הרישוי (זוגי/אי-זוגי) בשעות היום. לכן, אם החלטתם לשכור רכב, מומלץ לברר מראש לגבי מגבלות עדכניות, לנהוג בזהירות רבה, ולהתאזר בסבלנות בפקקים.

באוטובוס/מעבורת: מרומא יוצאים בקיץ קווי אוטובוס ישירים לאזור אמאלפי. חברת Marozzi מפעילה בחודשי הקיץ (בערך מאמצע יוני) אוטובוס יומי מתחנת האוטובוסים רומא טיבורטינה (Roma Tiburtina) לפוזיטנו ולאמאלפי, דרך סורנטו. הנסיעה אורכת כ-5-4 שעות ותלויה בתנועה, אך חוסכת את החלפת הרכבות. יש לרכוש כרטיסים מראש מאתר החברה או בתחנה. אופציה נוספת היא שילוב אוטובוס ומעבורת: להגיע ברכבת מרומא לנאפולי או סלרנו, ומשם כאמור לקחת מעבורת לפוזיטנו (בקיץ בלבד). מנאפולי עצמו קיימות בחודשי הקיץ מעבורות מהנמל (Molo Beverello) אל פוזיטנו ואל עיירות שכנות (כמו אמאלפי וקאפרי), אך זמינות הקווים משתנה ולכן חשוב להתעדכן בלוחות הזמנים ולהזמין כרטיסים מראש. שימו לב: בחורף (נובמבר–מרץ) שירותי המעבורות לחוף אמאלפי מצומצמים מאוד או אינם פעילים כלל עקב תנאי הים, כך שבעונה הקרה התחבורה מתבססת על רכבות ואוטובוסים.

Powered by GetYourGuide

אתרי תיירות ונקודות עניין מרכזיות בפוזיטנו

פוזיטנו אולי קטנה בשטחה, אך יש בה מספר אתרים ונקודות עניין שלא תרצו לפספס:

  • כנסיית סנטה מריה אסונטה (Santa Maria Assunta): כנסייה מרשימה מהמאה ה-13 הנמצאת בסמוך לחוף המרכזי. מעליה מתנוסס כיפת קרמיקה מצוירת בסגנון מאיג'וליקה, הצובעת את קו הרקיע של פוזיטנו ומופיעה כמעט בכל גלויה מהעיירה. בתוך הכנסייה שמור איקון ביזנטי של המדונה השחורה (הבתולה מריה) מהמאה ה-18, המסמל את הקשר האגדי בין מריה הקדושה לעיירה. לפי אגדה מקומית, ספינה טורקית שנקלעה לסערה סמוך לחוף שמעה קול קורא "פוסה, פוסה" ("הניחו אותי כאן" בלטינית), וכאשר זרקו המלחים לים תמונה של מריה – הסערה שככה. התמונה הגיעה אל החוף והתושבים בנו את הכנסייה במקום שבו נמשתה מהמים, וכך קיבלה פוזיטנו את שמה (מהמילה "פוסה") ואת קדושתה. מעבר לסיפור, האתר עצמו יפהפה ושווה ביקור – מומלץ להיכנס פנימה להתפעל מהרצפות ומהאמנות הדתית, ולצאת לחצר הקטנה המשקיפה לים.

  • המוזיאון והוילה הרומית (MAR Positano): מתחת לכנסיית סנטה מריה אסונטה התגלה אתר ארכאולוגי מרתק – שרידי וילה רומית מפוארת מהמאה הראשונה לספירה, אשר נקברה בהתפרצות הר הגעש ווזוב בשנת 79 לספירה (אותה התפרצות שחרבה את פומפיי). לאחר שנים של חפירות ושימור, נפתח בשנת 2018 המוזיאון הארכאולוגי הרומי של פוזיטנו לציבור. במוזיאון מוצגים חדרים מקוריים מהווילה העתיקה עם פרסקאות מרהיבים, וכן ממצאים ארכאולוגיים שהתגלו בחפירות – הכול בתוך החללים התת-קרקעיים שמתחת לכנסייה. ביקור בווילה הרומית מעניק הצצה לחיי האצולה הרומית ששגשגה באזור זה לפני אלפיים שנה. מומלץ לבדוק מראש את שעות הפעילות (בקיץ פתוח לרוב לאורך היום, בחורף שעות מוגבלות).

  • סמטאות ציוריות ותצפיות: עיקר הקסם של פוזיטנו הוא פשוט לשוטט ברחובותיה הצרים. מהכיכר המרכזית בעיירה – פיאצה dei Mulini (כיכר מוליני) – יוצאות סמטאות מדרגות היורדות בזיגזג לכיוון החוף. לאורך הסמטאות תמצאו בוטיקים מקסימים, גלריות אמנות, בתי קפה וגלידריות. כדאי לשים לב לפרטים: עציצי פרחים ובוגנוויליה סגלגלה מקשטים את המרפסות, קרמיקות צבעוניות מעטרות דלתות, והריח של לימונים טריים ממלא את האוויר. תוך כדי טיול רגלי, תגלו נקודות תצפית חבויות – מרפסות קטנות או זוויות בין הבתים – מהן נשקף הנוף הקלאסי של בתי פוזיטנו מדורגים עד הים. אחת התצפיות המרשימות היא ממרפסת קטנה ליד כנסיית Chiesa Nuova בחלק העליון של העיירה, או לחלופין מהדרך העליונה Via Cristoforo Colombo (בסמוך למלון Le Sirenuse המפורסם) – משם רואים את כל המפרץ, את גגות הרעפים הצבעוניים ואת כיפת הכנסייה מבחוץ. אל תשכחו מצלמה, כי כל פינה כאן נראית כאילו נועדה לאינסטגרם.

  • שביל האלים (Sentiero degli Dei): לחובבי הטבע וההליכה, פוזיטנו מהווה נקודת קצה של אחד ממסלולי ההליכה הידועים ביותר באיטליה – "שביל האלים". זהו שביל הליכה הררי באורך כ-7 ק"מ, שמתחיל בעיירה בומראנו (Bomerano, ליד אג’רולה) ומסתיים בכפר נוסלה (Nocelle) שמעל פוזיטנו. המסלול קיבל את שמו בזכות הנופים עוצרי הנשימה הנשקפים ממנו – הרים וים בתצפיות פנורמיות שגורמות למטייל להרגיש "בין האלים". השביל ברמת קושי בינונית וכולל קטעים עם מדרגות סלעיות, אך רבים מטיילים בו באופן עצמאי (כשעתיים-שלוש הליכה לכיוון אחד). ניתן להגיע לתחילת המסלול באוטובוס מפוזיטנו לאג’רולה או באמצעות מדריך בטיול מאורגן. בסיום המסלול בנוסלה, יורדים עוד כ-1,500 מדרגות אל מרכז פוזיטנו – ירידה מאתגרת לשרירי הרגליים אך משתלמת בנופים בדרך. מומלץ במיוחד בימי אביב וסתיו נעימים, ולא בעומס חום הקיץ.

Powered by GetYourGuide

חופים מומלצים באזור פוזיטנו

קו החוף של פוזיטנו מזמין לרביצה בשמש ולטבילה במים צלולים. למרות שחופי אמאלפי הם לרוב חופי חלוקי-נחל ולא חול רך, החוויה בהם ייחודית ויפה. בפוזיטנו וסביבתה יש מספר חופים עיקריים, לכל אחד אופי משלו:

ספיאג'ה גרנדה (Spiaggia Grande)

החוף המרכזי של פוזיטנו, השוכן למרגלות העיירה ממש, הוא לב ההתרחשות בקיץ. זהו רצועת חוף גדולה (כ-300 מטר אורך) עם חלוקי נחל אפורים, ונוף ישיר לבתי פוזיטנו המטפסים על הצוק. Spiaggia Grande תוסס מאוד בעונת התיירות – תיירים ומקומיים משתזפים יחד, ומפורסמים נצפים לעיתים קרובות משתזפים או מבלים על היאכטות במפרץ. לאורך החוף פזורות מסעדות חוף, ברים ובתי קפה שבהם תוכלו לסעוד דג טרי או לשתות קוקטייל בשקיעה. גם מועדון הלילה המפורסם של פוזיטנו, Music On The Rocks, בנוי במערה בצידו של החוף. חלקו הגדול של ספיאג'ה גרנדה מאורגן כחוף פרטי עם שמשיות וכסאות להשכרה (בתשלום), אך ישנו גם מקטע ציבורי פתוח בחינם. מהחוף יוצאות מעבורות וסירות טיול לקאפרי (Capri), לאמאלפי (Amalfi) ולמפרצים סמוכים, וכן סירות שירות ("מוניות ים") לחופים מבודדים בקרבת מקום. כדאי לדעת שהשמש בחוף זה מתחילה להסתתר מאחורי ההרים כבר בשעות אחר הצהריים המוקדמות, בשל צוקי הענק שמעל, לכן מומלץ להגיע מוקדם לבילוי מירבי בשמש.

חוף פורנילו (Fornillo)

אם תמשיכו בהליכה של כ-10 דקות מערבה מספיאג'ה גרנדה, לאורך שביל נוף סלעי על קו המים, תגיעו לחוף פורנילו – Spiaggia di Fornillo. חוף זה קטן ושקט יותר מהחוף הראשי, ואהוב במיוחד על מקומיים ועל מי שמחפש אווירה רגועה. הגישה אליו רגלית בלבד (אין גישה ישירה מרכב), מה שתורם לכך שההמונים פוקדים אותו קצת פחות. על החוף פועלים כמה בתי קפה פשוטים ושניים-שלושה מתחמי כסאות ושמשיות להשכרה, במחירים ידידותיים יותר מאשר בחוף המרכזי. המים צלולים ורדודים באופן הדרגתי – נוח למשפחות עם ילדים גדולים (יש להשגיח כמובן, כיוון שהחוף אינו חולי). בסופי שבוע בקיץ גם פורנילו יכול להיות עמוס, אך עדיין האווירה בו אינטימית יותר. מומלץ להגיע בשעות הבוקר ליהנות משמש ישירה לפני שהצל מגיע אחר הצהריים.

חוף אריאנזו (Arienzo)

חוף אריאנזו, במרחק קצר מזרחית למרכז פוזיטנו, מכונה לעיתים "חוף 300 המדרגות" – על שום 300 המדרגות שיש לרדת (ואחר כך לעלות…) כדי להגיע אליו מן הכביש. הירידה אמנם מאתגרת, אך בדרך נשקפות גינות של וילות יוקרה חבויות בין העצים, ואפילו גן של וילה ששייכה בעבר לבמאי הנודע פרנקו זפירלי. אריאנזו פונה דרום-מערבה, ולכן זוכה לשעות שמש ארוכות יותר משאר חופי פוזיטנו – יתרון למי שרוצה ליהנות משיזוף גם אחר הצהריים. החוף עצמו מקסים ומבודד יחסית, עם מים בטורקיז עמוק. הוא מחולק לאזור חוף פרטי עם מיטות שיזוף ובר, ולרצועה חופשית שבה תוכלו פשוט לפרוש מגבת. בשל הגישה המאתגרת, חוף אריאנزو פחות עמוס, מה שהופך אותו למעין פנינת חן למי שמוכן למאמץ קל. ניתן להגיע לאריאנזו גם באמצעות סירת שירות קטנה מנמל פוזיטנו בעונת התיירות, למי שמעוניין לחסוך את הטיפוס חזרה.

חוף לאוריטו (Laurito)

חוף לאוריטו הוא המוסתר והקטן שבחופי האזור, אבל טומן בחובו חוויה אותנטית. הוא נמצא מזרחית לאריאנזו, למרגלות מלון סן פייטרו (San Pietro). אל החוף מובילות כמה מאות מדרגות מהכביש, או שניתן להגיע בסירת שירות היוצאת מספיאג'ה גרנדה. לאוריטו ידוע בעיקר בזכות מסעדת החוף Da Adolfo, מוסד מקומי ותיק. סירת העץ של דא אדולפו (בעלת דגל עם דג אדום) אוספת את המוזמנים מהנמל הקטן של פוזיטנו כל חצי שעה. המסעדה מגישה מאכלי ים ופסטה טרייה ממש על החוף, באווירה משפחתית ובלי גינונים – חוויה בלתי נשכחת למי שמזמין מקום מראש (חשוב מאוד להזמין מקום מראש, אחרת לא תוכלו לעלות על הסירה). מלבד המסעדה, תמצאו בלאוריטו רצועת חלוקים קטנטנה ומים צלולים להפליא. זה מקום נהדר לבריחה מהמולת העיירה לצורך בטן-גב רגוע. החוף ברובו פראי וללא שירותי חוף מלבד המסעדה, אז הביאו אתכם מים וכל מה שצריך. כמו באריאנזו, גם כאן השמש נשארת יחסית מאוחר.

טיפ כללי לחופים: זכרו שחופי אמאלפי הם ברובם חופים של אבנים קטנות, לכן מומלץ להצטייד בנעלי מים כדי ללכת בנוחות. בנוסף, בתקופת הקיץ המוני מתרחצים מגיעים כבר משעות הבוקר, וכדי לתפוס מקום טוב – הגיעו מוקדם. מרבית החופים מציעים מקלחות מים מתוקים (לעיתים בתשלום קטן) ושירותים. אם תרצו ליהנות משעות שמש ממושכות, כדאי לקום ולצאת לחוף בשעות הבוקר, שכן אחרי 16:00 בערך רבים מהחופים כבר מוצלים בגלל ההרים.

Powered by GetYourGuide
the Tyrrhenian sea coast in Positano Italy

רחובות מרכזיים ואזורים שכדאי לטייל בהם

מעבר לחופים, חלק מהקסם של פוזיטנו הוא פשוט לטייל ברגל ברחובות ובעיקר במדרגות הרבות שלה, לספוג את האווירה ולהיתקל במראות יפים בכל פינה. הנה שני אזורים עיקריים שכדאי להתמקד בהם:

מרכז העיירה והטיילת

מרכז פוזיטנו מתרכז סביב החוף והכיכר סמוך לכנסיית סנטה מריה אסונטה. באזור זה, במיוחד לאורך Via dei Mulini (רחוב דיי מוליני) היוצא מהכיכר המרכזית לכיוון הים, תמצאו שפע של חנויות, בוטיקים, גלידריות ומסעדות. זוהי למעשה הטיילת הרגלית שמובילה אל החוף – רחוב קטן שהופך לסמטה להולכי רגל בלבד כשמתקרבים לים. בשעות הערב המקום שוקק חיים: מטיילים משוטטים עם גלידה ביד, מסעדות הומות סועדים, ונגני רחוב או מוזיקה מתנגנים ברקע. באזור החוף ישנה טיילת קטנה ולא רשמית – למעשה פשוט המרחב סביב הנמל הקטן – ממנה תוכלו לצפות בסירות הדייגים וביאכטות שעוגנות במפרץ. מהטיילת הזו המראה של הבתים הצבעוניים המטפסים לגובה הוא דרמטי במיוחד, במיוחד בשעות בין הערביים כשהאורות נדלקים בעיירה. כדאי לשבת לרגע על ספסל או באחד מבתי הקפה, ולהביט למעלה – זהו הנוף האייקוני של פוזיטנו במלוא הדרו.

רחוב ויאלה פסיטאה (Viale Pasitea) והסמטאות העליונות

ויאלה פסיטאה הוא הרחוב הראשי של פוזיטנו המתפתל במעלה ההר. חלקו התחתון מתחיל בכיכר מוליני ונטמע בסמטאות, וחלקו העליון (שלעיתים נקרא גם Via Cristoforo Colombo בקטעים מסוימים) מטפס בתלילות דרך מלונות, מסעדות ופינות תצפית. לאורך Viale Pasitea פזורים רבים מבתי העסק של פוזיטנו – בוטיקי אופנה, חנויות אומנות וקרמיקה, וכן מאפיות ומכולות קטנות עבור המקומיים. זה רחוב מצוין לשיטוט בשעות אחר הצהריים והערב המוקדמות, כשרוצים לברוח מעט מההמולה של החוף. ככל שמטפסים גבוה יותר, המדרכה נעשית צרה אך הנוף משתפר – יש נקודות שבהן ניתן לעצור ולהשקיף מלמעלה על העיירה והים. אחת הנקודות המפורסמות היא ליד מלון Le Sirenuse היוקרתי, שבו גם בר מרפסת ידוע. אפילו אם אינכם אורחי המלון, אפשר להיכנס לבר או למסעדה שלו (בהזמנה מראש) כדי ליהנות מתצפית מדהימה עם משקה ביד. אופציה נגישה יותר היא פשוט להמשיך עוד קצת במעלה הרחוב עד Hotel Poseidon או Hotel Palazzo Murat, שבלובי שלהם או בפטיו יש בר נחמד הפתוח גם למבקרים, ותצפית מצוינת. מרחוב פסיטאה מתפצלות גם סמטאות קטנטנות מלאות מדרגות שמובילות לשכונות העליונות של פוזיטנו – אם יש לכם כוח ברגליים, שווה לטפס עוד קצת ולגלות כיכרות זעירות, כנסיות נוספות (כמו כנסיית סנטו רוסאריו הקטנה) ופינות מגורים שקטות של המקומיים. שיטוט באזור העליון נותן פרספקטיבה שונה על העיירה הרומנטית הזו, הרחק מקו החוף העמוס.

Powered by GetYourGuide

שופינג – חנויות בוטיק, אומנות מקומית ומזכרות

העיירה אולי קטנה, אבל פוזיטנו הפכה למעצמה אופנתית בפני עצמה ומפורסמת ב"מודה פוזיטנו" – סגנון הלבוש החופי-האלגנטי שהתפתח בה. עבור חובבי שופינג, זוהי גן עדן של פריטים יחודיים שלא תמצאו במקום אחר. הנה כמה תחומים בולטים לקניות בפוזיטנו:

  • אופנת פוזיטנו (Positano Fashion): בכל פינה תראו בוטיקים קטנים המוכרים בגדי קיץ בסגנון מקומי – שמלות כותנה או פשתן קלילות, חצאיות מתנפנפות, חולצות בוהו-שיק רקומות וטוניקות חוף, לרוב בצבעי פסטל בהירים או בדוגמאות של פרחי לימון. הסגנון הפוזיטנאי מזוהה עם מראה רומנטי ונשי, לעיתים מעוטר בתחרה או קרושה. רבים מהבגדים נתפרים בעבודת יד על ידי מעצבים ומשפחות מקומיות, כך שכל פריט הוא קצת שונה. המחירים אינם זולים במיוחד, אך האיכות גבוהה והפריטים מקוריים. אם תרצו מזכרת לבושה שתזכיר לכם את החופשה – זה המקום למצוא אותה.

  • סנדלים בעבודת יד: מסורת רבת שנים בחוף אמאלפי היא ייצור סנדלי עור מותאמים אישית. בפוזיטנו פועלות מספר סנדלריות ובוטיקים שבהם ניתן לעצב סנדלים לפי מידה. תוכלו לבחור רצועות עור בצבעים שונים, לקבוע את הסגנון (עם אבזמים, חרוזים, או מינימליסטי), והסנדלר ירכיב ויתאים את הסנדלים לכף רגלכם תוך זמן קצר. זו חוויה מהנה וגם יוצאים ממנה עם זוג סנדלים ייחודי ואיכותי. חלק מהחנויות אף מציעות חריטה של שם או ראשי תיבות על העור כמזכרת. סנדלים כאלו יכולים להוות מתנה נהדרת (לעצמכם או לאחרים), ומזכרת שימושית מהטיול.

  • קרמיקה מקומית: באזור אמאלפי ידועים בכלי הקרמיקה הצבעוניים (בעיקר מעיירת וייטרי הסמוכה, אך נמכרים בכל חוף אמאלפי). בפוזיטנו תמצאו חנויות גלריה למוצרי קרמיקה מצוירים ביד – צלחות וקערות מצוירות במוטיבים ים-תיכוניים, אריחים מעוטרים, אגרטלים, שלטי קרמיקה לבית ועוד. מוטיב נפוץ במיוחד הוא פרי הלימון הצהוב, סמל החוף, שמופיע על שלל פריטים. פריט קרמיקה קטן (כמו שלט "ברוכים הבאים" או צלוחית מעוטרת) יכול להיות אחלה מזכרת לדירה שלכם. כמובן שיש גם פריטי אומנות גדולים ויקרים יותר למי שמעוניין.

  • מזכרות וקולינריה מקומית: אי אפשר לעזוב את פוזיטנו בלי משהו טעים הביתה. חפשו בחנויות את הלימונצ'לו המקומי – הליקר הלימוני המפורסם, המיוצר מלימוני אמאלפי הענקיים. רבים מהחנויות מוכרות לימונצ'לו בבקבוקים מעוצבים, ואפשר לטעום לפני שקונים. בנוסף, ניתן למצוא ריבות הדרים, שמן זית מעולה מקומי, ופסטות בעבודת יד בצורות מסורתיות של האזור (למשל "סיאלטי" – סוג של פסטה עבה שמגישים עם פירות ים). בחנויות הממתקים תמצאו עוגיות שקדים, עוגיות לימון וקינוחי מרציפן מקומיים. זוהי דרך מתוקה להביא טעמים של איטליה חזרה לארץ. בתחום המזכרות הכלליות, תמצאו חולצות וכובעים עם הדפסי Positano, מגנטים, גלויות וכדומה – אך שווה להשקיע דווקא בפריט מקומי אמיתי כמו בגד, סנדלים או כלי קרמיקה שעשויים במקום. שיטוט לאורך Viale Pasitea, Via dei Mulini ואף Via Cristoforo Colombo שבחלק העליון, יפגיש אתכם עם שלל חנויות לכל אורך הדרך, אז קחו את הזמן והיכנסו לגלות מציאות.

Powered by GetYourGuide

מזג האוויר בפוזיטנו לפי עונות השנה

לפני שתתכננו מתי להגיע, חשוב להבין את דפוסי מזג האוויר של פוזיטנו. האקלים הוא ים-תיכוני אופייני: קיץ חם ויבש, חורף מתון וגשום יותר, ועונות מעבר נעימות מאוד. להלן פירוט לפי עונות, ומה ניתן לצפות בכל תקופה:

אביב (מרץ – מאי)

האביב בפוזיטנו הוא עונה נפלאה לטיול. מרץ עדיין קריר (טמפרטורות ממוצעות סביב 15-17 מעלות ביום), עם סיכוי לגשמים פזורים, אך באפריל ומאי מזג האוויר מתחמם ומתייצב. מאמצע אפריל הפרחים והשיחים על ההרים מתחילים לפרוח, העיירה מתעוררת לחיים אחרי החורף, ומטיילים מתחילים להגיע אך העומס עוד מתון. מאי במיוחד הוא חודש מומלץ – הטמפרטורות נעות סביב 20-25 מעלות ביום, הים מתחמם מספיק לטבילה (סביב 19-20 מעלות), והכל ירוק ופורח. זו תקופה אידיאלית לטיולים רגליים (למשל שביל האלים) כי לא חם מדי, וגם לטייל בעיירה בנוחות. בערבים ייתכן שתצטרכו סוודר קל. בעונה זו חלק משירותי התיירות (מלונות, מסעדות, מעבורות) כבר פועלים, בעיקר ממחצית אפריל, אך תמיד טוב לוודא מראש אם אתם מתכננים להגיע ממש בתחילת העונה.

קיץ (יוני – אוגוסט)

הקיץ הוא עונת השיא באמאלפי – ביוני, יולי ואוגוסט פוזיטנו מוצפת בתיירים, והטמפרטורות גבוהות. בימי הקיץ הטמפרטורה היומית הממוצעת היא 28-30 מעלות, עם לחות בינונית ושמש חזקה. יולי ואוגוסט יכולים להגיע אף ל-32-33 מעלות בצהריים. הלילות נעימים סביב 20-24 מעלות. זהו זמן מצוין לרביצה בים – טמפרטורת מי הים מגיעה לכ-25-26 מעלות באוגוסט, ממש כמו בריכה. הימים ארוכים ושמשיים כמעט ללא גשם. אך לצד היתרונות, חשוב לזכור: העיירה מאוד עמוסה, המחירים בשיאם, וכל מקום דורש הזמנה מראש (מלונות, מסעדות, סיורים). מקומיים ותיירים כאחד יוצאים בחודש אוגוסט לחופש (פראגוסטו ב-15 באוגוסט הוא חג איטלקי), כך שזה הזמן העמוס ביותר. אם אתם מגיעים בקיץ, מומלץ להגיע מוקדם לחופים כדי לתפוס מקום, לנצל את שעות הבוקר לטיולים לפני שחם מדי, ובשעות הצהריים לקחת הפסקה במקום מוצל (כמו המקומיים שמקפידים על "פיאסטה" בצהריים). הקיץ נהדר לשייט – השמיים בהירים והים לרוב שקט, כך שזה מושלם לשכור סירה או לצאת להפלגה לקאפרי. במקביל, היו ערוכים למחירים גבוהים ולצפיפות. למטיילים שאינם אוהבים עומס – שקלו להימנע מאוגוסט, או לפחות מאמצע יולי עד סוף אוגוסט, ולבחור במקום זאת בתחילת יוני או סוף ספטמבר.

סתיו (ספטמבר – נובמבר)

תחילת הסתיו היא עוד "עונת זהב" לביקור. ספטמבר בפוזיטנו מושלם כמעט כמו מאי – הים עדיין חמים (22-24 מעלות בתחילת החודש), מזג האוויר קייצי אך קצת פחות לח, וההמונים מתחילים להתמעט לאחר חופשות אוגוסט. רבים מחשיבים את ספטמבר כזמן הטוב ביותר: ימים חמים (25-28 מעלות) ולילות נוחים, פחות צפוף מבקיץ ועדיין מספיק תוסס. אוקטובר כבר מקרר במעט – כ-20-22 מעלות ביום, וייתכנו גשמים מפעם לפעם, במיוחד במחצית השנייה של החודש. עם זאת, לרוב עד אמצע אוקטובר עוד אפשר לשחות בים, והעיירה פעילה (יש אפילו שמעדיפים את אוקטובר כי הצבעים מעט רכים יותר והשקיעות מרהיבות בעונה הזו). בתחילת נובמבר חלק נכבד מהמלונות והמסעדות סוגרים את העונה, והאווירה חוזרת להיות שקטה וכפרית. נובמבר עצמו יכול להיות גשום (זהו החודש הגשום בשנה בממוצע) וקריר – סביב 15-18 מעלות ביום ו-10 בלילה – אך עדיין מתון ביחס לחורף האירופי. אם אתם מחפשים טיול שלו ורומנטי, סוף ספטמבר ותחילת אוקטובר הן תקופות מעולות: פחות עומס, מחירים מעט יורדים, ומזג האוויר עדיין ידידותי לטיולים ולרחצה.

חורף (דצמבר – פברואר)

החורף הוא העונה השקטה ביותר בפוזיטנו. רבים מהעסקים התיירותיים (מלונות, מסעדות, סוכנויות טיול) נסגרים בין נובמבר למרץ, למעט אולי בסוף דצמבר סביב חג המולד. הטמפרטורות בחורף נעות בין 10-14 מעלות ביום לרוב, עם לילות סביב 6-8 מעלות. שלג אינו אופייני כמובן (אלא בפסגות ההרים הגבוהים רחוק ברקע), אך יורדים גשמים וייתכנו סערות בים. הים בחורף קר – כ-14-16 מעלות בלבד – ורחצה אינה ריאלית לרוב האנשים. עם זאת, דווקא בחורף יש חן מיוחד לפוזיטנו: העיירה חוזרת לעצמה, עם כמה מאות המקומיים שמנהלים שגרת חיים שקטה. אם תגיעו בחורף, תזכו לראות את הרחובות כמעט ריקים, את הטבע באפור-ירוק דרמטי, ואולי אף ליהנות מיום שמש חורפי מושלם (ישנם ימים בהירים גם בחורף שבהם הטמפרטורה יכולה לטפס ל-16-18 מעלות בצהריים). זה זמן טוב למי שרוצה להתבודד, לצלם תמונות ייחודיות של פוזיטנו ללא אנשים, או לגלות את התרבות המקומית בלי הפרעות. רק קחו בחשבון שבהיעדר שירותי תיירות מלאים, כדאי להתאכסן בעיר גדולה יותר (כמו נאפולי או סורנטו) ולבוא לביקור יום, או לוודא שמלון בפוזיטנו אכן פתוח ומציע חימום. חורף הוא גם הזדמנות לגלות פן אחר: למשל, נסיעה ברכב לאורך החוף כמעט בלי תנועה, ביקור בערים הגדולות הקרובות (נאפולי, סלרנו) בתקופת חג מולד עם קישוטים, וכדומה. אין ספק שפוזיטנו יפה בכל עונות השנה, אך כל עונה נותנת לה אופי שונה.

מתי הכי מומלץ? באופן כללי, עונות האביב המאוחר (אפריל-מאי) והסתיו המוקדם (ספטמבר-תחילת אוקטובר) נחשבות למועדות המושלמות – שילוב של מזג אוויר נעים מאוד, ים שאפשר לשחות בו (במיוחד בספטמבר), ותיירות בעומס נסבל. לכן, אם יש לכם גמישות, עדיף לכוון לחודשים אלו. כמובן שגם ביוני ובאוקטובר אפשר ליהנות מאוד, רק להיות מוכנים לקצת יותר חום (ביוני) או סיכוי לגשם (באוקטובר). חודשי הקיץ מתאימים למי שחייבים חופש גדול (משפחות למשל) או אוהבים את האקשן והחום – אז תיהנו מהעיירה בשיאה, אך עם תכנון מוקדם כדי להתגבר על העומס.

Powered by GetYourGuide

מה עושים בפוזיטנו? – פעילויות מומלצות לפי סוג המטייל ועונה

פוזיטנו מציעה מגוון פעילויות וחוויות, וניתן להתאים את הבילוי בה להעדפותיכם, בין אם אתם זוג בירח דבש, משפחה עם ילדים או מטייל יחיד. להלן כמה הצעות מה לעשות בעיירה וסביבתה, עם התאמות שונות לפי קהל ותקופה:

זוגות ורומנטיקה

אין פלא שפוזיטנו מככבת ברשימות יעדי ירח הדבש – היא רומנטית להפליא. לזוגות מומלץ בראש ובראשונה פשוט להתמסר לאווירה: לטייל יד ביד בסמטאות בערב, כשאורות הבתים מנצנצים. שבו לארוחת ערב לאור נרות מול הים – מסעדות יוקרה כמו تلك במלונות Le Sirenuse או Il San Pietro מציעות חוויה רומנטית (דורש הזמנה מוקדמת), אך יש גם טרטוריות מקסימות עם מרפסות נוף בכל התקציבים. פעילות רומנטית במיוחד היא הפלגה פרטית לעת שקיעה – אפשר לשכור סירת מנוע קטנה עם סקיפר לשעה-שעתיים בשעות בין הערביים, לשוט לאורך החוף, לצפות בחמה שוקעת לתוך הים עם כוס פרוסקו ביד. רבים מהזוגות שעושים זאת מציינים שזו הייתה גולת הכותרת של הטיול. בקיץ ניתן להצטרף גם לשיט שקיעה קבוצתי (זול יותר מפרטי). עוד רעיון: פיקניק זוגי על החוף בשעות הערב – לקנות גבינות, יין ופירות במעדנייה מקומית, ולשבת על החול/חלוקים בספיאג'ה גרנדה או פורנילו אחרי שרוב האנשים עזבו, ולהקשיב לגלים יחד. בעונות הפחות עמוסות (אביב/סתיו) החוויה הזו שקטה במיוחד. זוגות חובבי ספא יוכלו ליהנות מטיפול זוגי באחד מבתי המלון (ישנם ספאים מפנקים עם נוף לים). וכמובן – צילום זוגי על רקע הנופים: אם יש זמן ותקציב, ישנם צלמים מקצועיים בפוזיטנו שמציעים סשן צילום רומנטי בסמטאות ובחופים – מזכרת נהדרת. מבחינת עונות: האביב והסתיו מושלמים לזוגות שמחפשים רומנטיקה בשקט יחסי ובמזג אוויר מתון. בקיץ הרומנטיקה קצת פחות אינטימית עם ההמונים, אבל יש אווירה תוססת לילית – אפשר ללכת יחד למסיבה ב-"Music On The Rocks" או לבר קוקטיילים אופנתי. בחורף זוגות יהנו מקסם אחר – להתכרבל יחד בבית קפה בזמן שיורד גשם בחוץ, או לטייל ברחובות הריקים כמעט לעצמם.

משפחות וילדים

פוזיטנו אולי מלאה במדרגות, אך משפחות רבות עם ילדים מגיעות ונהנות פה מאוד. למשפחות מומלץ להתמקד בפעילויות הקלילות וכיפיות: ראשית, יום חוף הוא חובה – ילדים ייהנו לאסוף אבנים יפות בחוף, לשחות (בקיץ כשהמים חמימים) ולשחק בגלים הקטנים. שימו לב שהמים נעשים עמוקים די מהר, אז להשגיח על קטנטנים. כדאי גם לקחת אותם לשייט קצר – יש סירות זכוכית תחתית או סיורי חוף קצרים שיוצאים מפוזיטנו ומתאימים לילדים, שם יוכלו לראות דגים במים ואפילו להיכנס לשני מפרצים קטנים או מערות ימיות סמוך לעיירה. חוויה פופולרית היא שיט לאי קאפרי (Capri) – יום טיול שלם שבו מפליגים לקאפרי, אולי מבקרים במערה הכחולה (Blue Grotto) המפורסמת – חוויה עוצרת נשימה לילדים (אך קחו בחשבון תורים למערה). בחזרה בפוזיטנו, אכילת גלידה איטלקית (Gelato) מדי יום היא פעילות לגיטימית למשפחה 😊 – ישנן כמה גלידריות מעולות במרכז, וילדים נהנים לבחור טעמים (נסו טעם לימון מקומי מרענן). עבור ילדים גדולים יותר או בני נוער, טיול רגלי קצר בסביבה יכול להיות מרתק – למשל לרדת במדרגות לכפר נוסלה (Nocelle) הנמצא מעל פוזיטנו (יש שם אפילו מסעדה ופיצריה עם נוף משגע, כך שאפשר לשלב). אם מתחשק לכם לגוון, שקלו נסיעה באוטובוס לעיירה הסמוכה אמאלפי (Amalfi) לביקור בקתדרלה ובמוזיאון הנייר – פעילות נחמדה ביום מעונן. מבחינת עונות: בקיץ כמובן הילדים יהנו מחוף וים, רק להיערך לצפיפות ולחום – לעשות הפסקות לצל ומים ולהשתדל לא להיות בחוץ בצהריים הלוהטים. באביב ובסתיו מזג אוויר נעים יותר לטיולים, אך המים בתחילת העונה עלולים להיות קרירים לילדים קטנים. בסתיו מוקדם (ספטמבר-אוקטובר) זה מצוין – גם שחייה וגם טיול. בחורף עם ילדים זה פחות מומלץ, אלא אם כן עושים עצירה קצרה – רוב המקומות שהם אטרקציות לילדים יהיו סגורים או ריקים. אחד היתרונות למשפחות בחורף: אפשר לצאת לטייל בלי לחשוש ממכת חום או המונים, אבל כאמור, צריך לוודא שיש מספיק מסעדות פתוחות וכו'. עוד טיפ: משפחות רבות שוכרות דירה עם מטבח בעיירה בעונות השקטות, ומבלות זמן איכות בבישול עם מצרכים מקומיים, טיולים רגליים, וכד'.

מטיילים יחידים וחובבי הרפתקאות

פוזיטנו בהחלט מתאימה גם למטיילים לבד – היא מקום בטוח וידידותי, ואפשר להתחבר למטיילים אחרים בקלות. למטיילים יחידים מומלץ להשתתף בפעילויות קבוצתיות כדי להכיר אנשים: למשל סדנת בישול איטלקי – ישנן סדנאות בפוזיטנו או בסביבה שבהן לומדים להכין פסטה טרייה או פיצות, וזה גם טעים וגם חברתי. טיולי הליכה מודרכים – יש סיורים מודרכים לשביל האלים וטיולים נוספים בהרים מסביב; אם אינכם רוצים לצאת לבד, הצטרפו לקבוצה וכך תרוויחו גם ידע מקומי וגם חברה. למי שאוהב אקשן, ניתן לשכור קטנוע / וספה ליום ולנסוע לאורך החוף (זה דורש ביטחון בנהיגה, שכן הכבישים צרים, אבל יש מטיילים שעושים זאת) – תגיעו לנקודות נידחות יותר ותיהנו מתחושת חופש. כמו כן, צלילה ושנורקלינג זמינים באזור – במרינה של פוזיטנו אפשר לברר על צלילת היכרות מודרכת או טיול שנורקלינג באזורים סלעיים עשירים בדגים ליד החוף. בערב, מטייל יחיד יכול ליהנות מישיבה בבר יין או פאב ולהכיר תיירים אחרים – למשל, בר הקוקטיילים Franco’s (שייך למלון לה סירנוזה) מושך תיירים מכל העולם וקל לפתוח שם שיחה. מבחינת עונה, בקיץ חיי החברה בשיא – תיירים צעירים רבים, מסיבות ואווירה חיה. באביב ובסתיו – תמצאו יותר מטיילים סולידיים או מבוגרים, אבל עדיין אפשרות להיכרות, בעיקר בסיורים או בהפלגות משותפות. בחורף – תהיו כנראה כמעט לבד, מה שיכול להתאים למי שמחפש שקט והתבודדות לכתיבה, צילום, קריאה וכו'. חשוב לציין שפוזיטנו היא מקום יוקרתי יחסית, אז מטיילים תרמילאים ממש עשויים למצוא את המחירים מאתגרים בעונה – במקרה כזה, רבים בוחרים ללון בסורנטו או אפילו בסלרנו הזולה יותר, ולבקר בפוזיטנו כטיול יום.

טיפים והמלצות למטיילים ישראלים בפוזיטנו

לבסוף, מספר טיפים שימושיים שיהפכו את הביקור שלכם בפוזיטנו לנוח, מהנה ונטול הפתעות:

  • תכנון והזמנות מראש: פוזיטנו פופולרית מאוד, לכן שריינו מקומות לינה זמן רב מראש – במיוחד בעונת הקיץ ואפילו לעונת האביב. מקומות טובים נחטפים מוקדם. כך גם לגבי מסעדות נחשבות – אם קיבלתם המלצה למסעדה, הזמינו מקום כמה ימים מראש כדי למנוע אכזבה. סיורים מודרכים, סירות לקפרי וכו' – מומלץ להזמין אונליין מראש בעונה. בעונות שיא יולי-אוגוסט, אפילו כיסא בחוף פרטי שווה להזמין בבוקר אותו יום.

  • התניידות בתוך העיירה: פוזיטנו בנויה על צלע הר וכוללת כביש ראשי אחד מפותל (Via Pasitea) המגיע למרכז, אך תנועת רכבים מוגבלת. אם אתם לנים בעיירה, סביר שתצטרכו ללכת ברגל חלק ניכר מהזמן, ולעלות ולרדת מדרגות. היערכו פיזית – להביא נעלי הליכה נוחות (סנדלי הליכה/נעלי ספורט, לא עקבים!), ולהיות מודעים לכך שאפילו הדרך לחדר המלון יכולה לכלול 100 מדרגות. מטיילים עם מוגבלות בניידות או עם עגלות תינוק – קחו בחשבון שהעיירה מאתגרת; משפחות עם תינוקות עדיף שישקלו מנשא במקום עגלה. לגבי חניה – אם הגעתם ברכב, פוזיטנו מציעה מספר חניונים פרטיים בתשלום גבוה. אין ממש חניה ברחוב לתיירים. ודאו מראש שלמלון שלכם יש סידור חניה (בתשלום נוסף בדרך כלל של ~20-30 יורו ליום). אל תנסו "להגניב" חניה באיזורים אסורים, הפקחים באזור לא מקלים ראש.

  • תקשורת ושפה: רוב העסקים בפוזיטנו דוברי אנגלית, כך שאם אינכם שולטים באיטלקית אין בעיה. עם זאת, המקומיים תמיד מעריכים ברכה באיטלקית: אמרו "Buongiorno" (בונג'ורנו – שלום/בוקר טוב) כשאתם נכנסים לחנות, ו-"Grazie" (גרצייה – תודה) כשיוצאים. זה יעשה רושם טוב ויפתח לבבות. הרבה שלטים ומידע תיירותי גם באנגלית. אם אתם מסתבכים, אל תתביישו לשאול – האיטלקים בסביבה תיירותית רגילים לכך. קחו בחשבון שסיגנל הטלפון הנייד עלול להיות חלש באזורים מוקפי הרים, אבל ביישוב עצמו קליטה טובה וברוב בתי הקפה/מלונות יש Wi-Fi.

  • אוכל והתאמות לקהל הישראלי: המטבח בפוזיטנו הוא איטלקי דרומי משובח, עם דגש על פירות ים טריים, עגבניות ולימון. לשומרי כשרות: בעיירה עצמה אין מסעדות כשרות, לכן אפשר להסתמך על מנות צמחוניות או דגיות (בהרבה מסעדות מכינים דגים וירקות על גריל נקי). הפיצריות והפסטות המקומיות הן אופציה בטוחה וטעימה – מרגריטה קלאסית, פסטה אלי אוליו (שמן זית ושום) או ניוקי ברוטב עגבניות-מוצרלה (מנה אופיינית לאזור). אם אתם שומרים שבת, שימו לב שלוחות הזמנים של התחבורה מצומצמים בסופ"ש, אז לתכנן בהתאם. איפה לאכול? – בפוזיטנו שלל מסעדות, מהיוקרתיות ועד פיצריות קטנות. כדאי להתייעץ במלון או עם מקומיים על המלצות עדכניות. באופן כללי, מסעדות על קו החוף נוטות להיות תיירותיות ויקרות, אך הנוף נפלא. מסעדות במעלה ההר זולות מעט יותר ואותנטיות. מנה מקומית מומלצת לנסות: Spaghetti ai frutti di mare – ספגטי עם פירות ים טריים (קלמרי, צדפות, שרימפס) ברוטב עגבניות עדין; או Scialatelli allo scoglio – סוג פסטה טרייה מקומית עם פירות ים. לחובבי מתוק: Delizia al limone – קינוח עוגת ספוג עם קרם לימון שהוא התמחות אמאלפיטנית. ובצהריים חמים – גרניטה לימון קפואה תרענן אתכם. שימו לב שהמסעדות באיטליה פתוחות לרוב בהפסקת צהריים עד אחה"צ ואז נפתחות לארוחת ערב רק ב-19:00 או 19:30 – זה שונה מישראל, אז תכננו נשנוש אם אתם רגילים לאכול מוקדם.

  • כסף ועלויות: פוזיטנו היא עיירת יוקרה ולכן המחירים גבוהים מהממוצע באיטליה. זה מתבטא במחירי הלינה, האוכל ואף המצרכים בסופרמרקט המקומי. הצטיידו במזומן אירו – למרות שרוב המקומות מקבלים אשראי, תמיד טוב שיהיו עליכם שטרות, במיוחד לתשלום טיפים, כיסא חוף, אוטובוס מקומי (אם קונים כרטיס מהנהג) או קניית פריט קטן במזומן. יש בנק עם כספומט בעיירה, אך בימים עמוסים התורים עלולים להיות ארוכים או שהמזומן ייגמר זמנית. אשראי בינלאומי (ויזה, מסטרקארד) מקובל במסעדות ובחנויות התיירים. תשר (טיפ) אינו חובה באיטליה, אך מקובל לעגל כלפי מעלה או להשאיר 5-10% במסעדה עבור שירות טוב. במקומות מאוד תיירותיים כבר כוללים לעיתים "servizio" בחשבון – בדקו לפני שמשלמים.

  • ביטחון וזהירות: פוזיטנו עצמו מקום בטוח מאוד; רמת הפשיעה נמוכה בעיירה קטנה שכולם מכירים את כולם. עם זאת, תמיד טוב לנקוט אמצעי זהירות תיירותיים בסיסיים: שימרו על חפצי ערך, במיוחד באזורים עמוסים ובתחבורה ציבורית. למשל, אם אתם עולים לצפוף על מעבורת או אוטובוס – שימו עין על התיק מפני כייסים פוטנציאליים (בנאפולי או ברומא בדרך זה יותר רלוונטי מאשר בפוזיטנו, אבל טוב להיזהר). בנסיעה בכבישים – סעו לאט, תנו זכות קדימה באדיבות באותם סיבובים צרים. הולכי רגל – לכו בצד הפנימי של הדרך והיזהרו מכלי רכב, כי המדרכות צרות מאוד בחלק מהמקומות. בחופים, מרחו קרם הגנה אפילו אם נדמה שיש צל מההרים – הקרינה חזקה. ואם אתם רגישים לעקיצות מדוזה, ידע כללי הוא שבאמצע הקיץ לעיתים מופיעות מדוזות במימי הים התיכון (לא המוני ובדרך כלל לא מסוכנות מאוד) – שווה להחזיק חומץ או ג'ל אלוורה לתחושת ביטחון, אם כי ברוב המקרים לא תהיה בעיה.

  • יציאות ובילויים: חיי הלילה של פוזיטנו רגועים יחסית למועדונים של עיר גדולה, אבל יש מספר מקומות בילוי שווים. ציינו כבר את Music On The Rocks, מועדון ריקודים בתוך מערה שנמצא בסוף ספיאג'ה גרנדה – מקום ייחודי לחוויית מסיבה. יש גם ברי יין ופיאנו-בר קטנים עם מוזיקה חיה, למשל בר המלון Le Sirenuse שמציע אווירה אלגנטית עם קוקטיילים מול הנוף. Franco’s Bar הוא בר קוקטיילים פתוח עם נוף מהמם ופופולרי לצילומי שקיעה (התור נפתח עוד לפני 18:00 לעיתים). קחו בחשבון שלבוש ערב בפוזיטנו הוא קז'ואל-אלגנטי – הרבה מתלבשים יפה, אבל לא פורמלי מדי, אז אתם יכולים להשתלב בקלות.

  • טיולים בסביבה: אמנם פוזיטנו עצמה מהווה מוקד מושך, אבל אל תשכחו שנמצאתם בלב חוף אמאלפי. נצלו את המיקום לגיחות יומיות: עיירת אמאלפי (Amalfi) עם הקתדרלה המדהימה שלה נמצאת במרחק הפלגה קצר או נסיעה של כ-40 דקות ברכב/אוטובוס. ראבלו (Ravello), עיירת ההרים הידועה בגני הווילות ונוף עוצר נשימה, נגישה מאמאלפי (עוד 20 דקות נסיעה במעלה ההר). כמו כן, האי קאפרי (Capri) בהפלגה של כשעה – יעד יום פופולרי מאוד; והעיר סורנטו (Sorrento) נמצאת מצפון (כשעה נסיעה) וממנה אפשר להמשיך לרכבת לפומפיי ולנאפולי. אם זמנכם מאפשר, שקלו יום טיול להר הגעש וזוב (Vesuvio) ולחורבות פומפיי (Pompeii) – חוויה היסטורית מיוחדת (יש סיורים שיוצאים מסורנטו לאתרים אלה). פוזיטנו יכולה לשמש כבסיס כוכב, אך שימו לב שהנסיעות בכבישים איטיות – לעיתים עדיף בסירה. למשל, הרבה יותר נעים לשוט שעה לפומפיי (עד סלרנו ומשם רכב קצר) מאשר לבלות שעתיים-שלוש באוטובוסים. מקומות נוספים בקרבת מקום: עיירת פראיאנו (Praiano) הקטנה והיפה (בין פוזיטנו לאמאלפי), בה יש חוף קטן ויפהפה ושקיעות נהדרות; ועיירת פוזה די פצוע (Furore) עם הפיורד המפורסם (מפרצון עם גשר פוטוגני) – אפשר לעבור שם בדרך לאמאלפי.

  • כבוד למקומיים: לבסוף, זכרו שפוזיטנו, מעבר להיותה אתר תיירותי, היא בית למאות תושבים מקומיים. כבדו את השקט בשעות המאוחרות בלילה בסמטאות המגורים, התלבשו בצניעות כאשר נכנסים לכנסיות (כיסוי כתפיים וברכיים – תמיד אפשר לשים צעיף קל), ונסו להתערות בחיוך וברוח טובה. תושבי דרום איטליה ידועים בחום הלב שלהם – אל תתפלאו אם בעל חנות יפתח אתכם בשיחה על מזג האוויר או ישאל מאיפה אתם, זו הנימוס המקומי. קצת איטלקית, הרבה סבלנות וחיוך – ואתם תזכו לחוויה אותנטית יותר.

פוזיטנו מחכה לכם עם נופיה הקסומים, הטעמים המשכרים ורוח ה"דולצ’ה ויטה" האמיתית. שיהיה לכם טיול נהדר ובלתי נשכח בדרום איטליה!

5/5 - (1 vote)
לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

Facebook
WhatsApp
Email
Print

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

error: Content is protected !!