10 מאכלים שאסור לפספס ברומא

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

רוצים לדעת מה לאכול ברומא? מה אסור לפספס ברומא מבחינה קולינרית? מיכל מילרד מדריכת הטיולים הקולינריים ברומא מציגה את 10 המאכלים, המנות והקינוחים שאסור לכם לפספס ברומא! תהנו ובתיאבון!! אז אפשר לצאת אל סיור קולינרי עצמאי ברומא או ליהנות מהדרכה מקצועית!

1. ארטישוק יהודי וארטישוק רומאי
Carciofi alla giudia, alla romana
הארטישוק היהודי הוא אנטיפסטי קלאסי מהמטבח היהודי רומאי,. מדובר על זן מסויים של ארטישוק שנקרא cimaroli או mammole, זן שאינו דוקרני. מנקים את העלים החיצוניים ומשרים במיים עם לימון. מטגנים אותו טיגון כפול. העלים נפתחים כמו חמניה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים. אוכלים את העלים כאילו הם צ'יפים.
המקביל אליו הוא הארטישוק הרומאי, הפעם הוא אינו מטוגן אלה מבושל ומתובל עם שמן זית, לימון, שום, פטרוזיליה ומנטוצ'יה רומאית.
את מנת הארטישוקים תוכלו למצוא בכל מסעדה רומאית מקומית.
המלצה – sora Margherita
2. הקרבונרה
כל כך הרבה כבר נאמר על אחת הכוכבות הבולטות של המטבח הרומאי כמוהה גם ה אמטריצ'יאנה, קאציו אה פפה ומנת הגריצ'יה.
המרכיבים המרכזיים במנה הינם גוואנציאלה (לחי חזיר), חלמון ביצה פקורינו רומאנו ופלפל שחור גרוס.
המלצה – da Danilo
3. הרבע החמישי או il quinto quarto –
ריגאטוני עם pajata (מעיים של עגל) ותבשיל זנב שור -שמבושל 6 שעות לערך עם שני מרכיבים מרכזיים סלרי ושוקולד מריר. כן לא טעיתי, שוקולד מריר.
קוראים לזה הרבע החמישי כי זה מה שנשאר מהחייה לאחר שמשתמשים בכל החלקים האיכותיים של החייה.
המלצה – da Checchino
4. כבש על הגריל – Abbacchio alla scottadito
מנה שמאפיינת את פסחא, אך לא רק. מנה רומאית מקומית של צלעות כבש על הגריל בתיבול שמן זית ורוזמרין.
המילה scottadito פירושה אצבע שרופה (מכוויה). המנה קיבלה את השם שלה מהכוויות שהיו מקבלים כשהפכו את צלעות הכבש על הגריל.
המלצה – Cesare al Casaletto
5. סופלי או לייתר דיוק סופלי אל טלפון
Supplì al telefono
כדור האורז המפורסם עם רוטב עגבניות עשיר, במילוי מוצרלה עטוף בפירורי לחם ומטוגן בשמן עמוק.
כשפוצעים אותו לשניים המוצרלה נמתחת כמו חוט טלפון של פעם.
תוכלן למצוא אותו או במסעדות באנטיפסטי או בדוכני אוכל הרחוב המפוזרים בעיר.
המלצה – Sisini-Casa del Supplì, Sforno, Supplizio
6. טרפיצינו Il trapizzino
סטפאנו קליגארי שהגה את הרעיון הגאוני, לקח את בצק הפיצה הכה אהוב על הרומאים יצר ממנו כיס ולתוכו ניכנסים תבשילים מבית הסבתא.
תוכלו למצוא תבשיל עוף ציידים מצויין, תבדיל קציצות בקר ורוטב עגבניות, תבשיל חצילים עגבניות פסטו ופרמגין וגם שלושה תבשילים מתחלפים כל יום.
טראפיצינו piazza Trilussa טרסטברה
טראפיצינו piazza risorgimento וותיקן
7. טארט ריקוטה דובדבנים Crostata di visciole –
רומא לא מתפארת בתפריט קינוחים עשיר. אבל הטארט הזה מאפיין את המטבח הרומאי ואם אתם רוצים לסיים ארוחה עם משהו מתוק וטעים תזמינו את עוגת הריקוטה והדובדבנים.
בצק פריך עשיר בחמאה וחלמונים נימוח. ריקוטה אפוייה במתיקות מעודנת ודובדבנים חמצמצים בתוך הבלילה.

המלצה – Roscioli

8. טריפה – trippa lla romana –
תבשיל עשיר שעשוי מהקיבה של הפרה, ברוטב עגבניות גבינת פקורינו ועלי מנטה ( יש כמה וורסיות אך זאת הקלאסית).

המלצה – lo Scopettaro

9. בקלה מטוגן – Baccalà fritto
דג הבקלה הוא דג שמאפיין את המטבח הרומאי הקלאסי. תוכלו לאכול אותו מצופה בבלילה ומטוגן בשמן עמוק.
את המנה תוכלו למצוא בתפריט המסעדות באנטיפסטי או בדוכני אוכל הרחוב המפוזרים בעיר.
המלצה dar filettaro di santa barbara קמפו די פיורי
10. סלטימבוקה – saltimbocca –
מנה קלה להכנה וטעימה להפליא. עשויה מנתח בשר עגל במרינדה עם יין לבן. מוקפץ על מחבת עם חמאה, פרושוטו קרודו (חיי) ועלי מרווה.
המלצה – armando al Pantheon
אהבת? נא לדרג!

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

סגור