חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת טורטה די ריקוטה – מתכון עוגת טורטה די ריקוטה עם דובדנים

איך מכינים עוגת טורטה די ריקוטה דובדנים? מתכון לקינוח איטלקי מסורתי שמקורו בקהילה היהודית האיטלקית.

מסורתי, יהודי, טעים: טורטה די ריקוטה דובדבנים

את העוגה הזו תמצאו במקומות רבים בבירת איטליה, רומא – עוגת טורטה די ריקוטה – טארט ריקוטה בשילוב דובדבנים (torta di ricotta e visciole), טארט ריקוטה איטלקי, אחד המאפים היהודיים הכי מפורסמים במאפיית העוגות השרופות ברומא, הקינוח משלב שכבות שמשלימות אחת את השנייה, שכבת המאפה הרך, שכבת הריקוטה המתוקה ושכבת הדובדבנים החמוצים.
עוגת טורטה די ריקוטה היא עוגה איטלקית עם ריקוטה ודובדבנים חמוצים, שלוש שכבות מאוזנות וטעימות, קינוח איטלקי מסורתי לרוב יגיע בחגים השונים אך כל אחד ואחת מכם יוכל לאכול אותה בכל השנה ולהכין אותה לכל אירוע, העוגה אינה קשה להכנה וגם אם אין לכם ניסיון רב אפייה תוכלו לעמוד בהוראות הכנת עוגת טורטה די ריקוטה.
אולי תופתעו לגלות שמאחורי השם האיטלקי עומדת הקהילה היהודי, מקורו של קינוח עוגת ריקוטה איטלקית מגיע מהמסורת היהודית ומתקשר ליהודי רומא, העוגה נפוצה ברובע הגטו היהודי אך גם באזורים רבים באיטליה וכיום במטבחים רבים בעולם ובישראל בקרב

המתכון המקורי של עוגת טורטה די ריקוטה מגיע בתצורת דובדבנים שלמים, אך עם הגרסה המוכרת היא גרסת ריבת הדובדבנים החמוצים.
הקינוח האיטלקי המסורתי מגיע בגרסאות שונות, בין היתר תוכלו למצוא גם עוגת טורטה די ריקוטה עם צנוברים או קליפות לימון מסוכרות, אם תרצו לחרוג מההוראות להכנת הקינוח תוכלו לשנות את המרכיב על העוגה ובמקום צנוברים תוכלו לשנות בהתאם לטעמים אישיים או אלרגיות שונות.

ricotta and sour cherry
ricotta and sour cherry

מתכון לעוגת טורטה די ריקוטה עם דובדנים

גודל התבנית: 24 ס"מ (קוטר, ניתן גם 22 ס"מ).
כל הגדלה או הקטנת התבנית יש להוריד ולעלות את הרכיבים בהתאם).
זמן הכנה: כשעתיים וחצי (כולל זמני מקרר ואפייה).
לכמה אנשים זה יספיק? 6-8 אנשים.

רגע לפני ההכנה, טיפים להכנת טורטה די ריקוטה:

  • לא חייבים להכין ריבת דובדבנים חמוצים, תוכלו לרכוש ריבה מוכנה ולשלב אותה, בנוסף תוכלו להשתמש בפירות יער כדי להכין את הריבה למילוי שכבת הפרי.
    אפשרות נוספת היא להשתמש בדובדבנים שלמים רגילים, תוכלו להכין את העוגה לפי הרמה והצורך שלכם.

  • כדי להיצמד למקור, רבים ברשת ממליצים להשתמש בריקוטה מחלב כבשים, הארומה מיוחדת של חלב הכבשים תשפר את הטעם של העוגה.

  • השתמשו בתבנית טובה עם ציפוי לא נדבק, כך לא תצטרכו להעביר טעמים נוספים של שימון לתחתית העוגה ותוכלו להוציא אותה בצורה נוחה ובנראות טובה.
    אם לא מצאתם תבנית כזו מומלץ למרוח מעט חמאה בתחתית.

  • הכינו מראש מקום למשטח העבודה לבצק ומקום במקרר ובמקפיא לבצק ולפי השלבים המפורטים בהוראות ההכנה.

  • אל תגישו את העוגה מיד עם סיום הכנתה, תנו לה להתקרר ולהתאים עצמה לטמפרטורת החדר, בטמפרטורה זו תוכלו להשיג את הטעמים הטובים יותר.

רכיבים לעוגת טורטה די ריקוטה:

למאפה:

  • 400 גרם קמח.
  • רבע כפית מלח.
  • 180 גרם חמאה.
  • רבע כוס מים (רצוי קרים).
  • ביצה.

למילוי הריקוטה:

  • 520 גרם ריקוטה.
  • 200 גרם סוכר.
  • 35 גרם קורנפלור.
  • 5 ביצים.
  • רבע כפית מלח.

לשכבת הדובדבנים:

  • 220 גרם דובדבנים טריים מגולענים או קפואים לאחר הפשרה.

מעל העוגה:
ניתן להשתמש באבקת סוכר לעיטור מתוק מעל העוגה, ניתן להשתמש בפירות ובאפשרויות שונות שיאפשרו לכם לתת טוויסט מעניין למתכון אם תרצו.
אם בחרתם באפקת סוכר, מומלץ להשתמש ב- 140 גרם אבקת סוכר או שקית ורבע של אבקת סוכר.

אופן הכנה לעוגת טורטה די ריקוטה

  1. חתכו את בקערת מיקסר החמאה לקוביות.

  2. התחילו לערבל את המרכיבים לבצק, הכניסו את המרכיבים הבאים לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה, לפי הסדר: קמח, קוביות החמאה, אבקת הסוכר והמלח – ערבבו מעט עד שתקבלו תערובת פירורית.
    הוסיפו לתערובת הפירורית ביצה ובהמשך תוסיפו את המים הקרים בהדרגה, ערבבו עד לקבת בצק.
    עטפו את הבצק בניילון נצמד או הכניסו לקערה עם כיסוי והכניסו למקרר למשך 50-60 דקות.

  3. בזמן שהבצק במקרר הכינו את משטח העבודה שלכם.
    הוציאו את הבצק מהמקרר, קמחו את משטח העבודה והחלו לרדד את הבצק על המשטח, צרו יריעת בצק בעובי של 3-3.5 מ"מ, יריעת הבצק צריכה לכסות את קוטר התבנית.
    העבירו את הבצק אל התבנית והדקו אותו אל התבנית, דקרו את תחתית הבצק עם קיסם בכל המשטח והכניסו את התבנית עם הבצק למקפיא, הקפיאו את הבצק במשך כשעה.

  4. חממו את התנור ל 170-180 מעלות כמה דקות לפני הוצאת הבצק מהמקפיא.

  5. הכניסו את כל מרכבי מילוי הריקוטה לקערה ותתחילו לערבב, אין חשיבות לסדר המרכיבים בקערה, צרו תערובת אחידה.

  6. הוציאו את התבנית עם הבצק מהמקפיא וצקו את מילוי הריקוטה מהקערה אל התחתית, יישרו את התבנית.

  7. הכניסו את הדובדבנים אל תוך תערובת הריקוטה ואפו במשך 50 דקות עד להשחמת העוגה.
    אם בחרתם בריבת דובדבנים מוכנה או תוצרת בית, הכניסו את הריבה לפני הריקוטה ובסוף הניחו את הריקוטה מעל הריבה.

  8. הוציאו את העוגה מהתנור וזרו אבקת סוכר מעליה, ניתן להשתמש בעיטורים אחרים לפי הצורך.
  9. המתינו לטמפרטורת החדר ותגישו את העוגה.

בתאבון.

אהבת? נא לדרג!

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן