חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארטישוק יהודי ברומא (ארטישוק רומאי)

שמעתם את המושג "ארטישוק יהודי" או "ארטישוק רומאי" ולא ידעתם מה זה? רוצים לטעום ארטישוק בסגנון נוסח יהודי ברומא (Carciofi alla Giudia) בזמן החופשה שלכם והביקור במסעדות? רוצים לדעת איך להכין ארטישוק רומאי? כל הפרטים כאן לפניכם!

אם ביקרתם בעבר ברומא ואכלתם במסעדה טובה – אחת מיני רבות, וודאי נתקלתם בתפריט במנה " Carciofi alla Romana" שפרושה: ארטישוק רומאי! מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא איך לא? ארטישוק! הארטישוק הוא למעשה, המאכל האופייני של המטבח הרומאי! הארטישוקים, הוגשו במסעדות במיוחד באביב! השפים הכינו את מנת הדגל של המטבח הרומאי עם ארטישוק רומאי אמיתי – באיטלקית: Romanesco, שנאסף בין פברואר לאפריל באזור החוף שמצפון-מערב לרומא, בין העיר Ladispoli לבין עיר הנמל המפורסמת Civitavecchia. אם שמתם לב, הארטישוק הוא תפרחתי – צורתו כשל פרח! צבעו ירוק סגלגל מהמם 

יש לטפל בארטישוק בעדינות, בסבלנות ובהרבה אהבה תוך הקפדה על כללים מאוד ברורים – יש לדעת בוודאות עד לאיזו נקודה יש לקצוץ את עליו. לא צריך לפחד מהארטישוק  ובטח לא מלקלף ולחתוך אותו 

עוד נקודה חשובה היא שצריך לדעת גם איזה ארטישוק לקנות ובעיקר לא לפחד לזרוק אותו אם הוא לא טוב – בכל מקרה 80% אחוז מהארטישוק מושלך בסופו של דבר לאשפה  ניתן להיעזר בכפפות אם אתם לא מיומנים 

התהליך הוא פשוט: תחילה יש להסיר מהבסיס את העלים בטבעת החיצונית – עלה עלה עד שנחשף צבעו הבהיר יותר של הארטישוק. אחר כך, יש לנקותו בסכין חדה ובתנועות סיבוביות מ"רגל" הארטישוק כלפי מעלה, וזאת על מנת להסיר ממנו את החלק הקשיח המחבר בין הרגל לבסיס הארטישוק. ה"זנב" אן ה"רגל" של הארטישוק, הוא למעשה החלק המתוק ביותר בארטישוק. אחרי הניקוי, נחתוך את הארטישוק לכל אורכו ונחתוך את החלקים הדוקרניים, הקשים והלא אכילים שלו(בערך 3 ס"מ) . אחר כך נסיר את הזקנקן הסגול והקטנטן שבמרכזו. אפשר לעשות זאת בעזרת חולץ חרצני זיתים או פשוט עם כפית קטנה. את הארטישוקים נכניס לקערה גדולה של מים עם לימון כדי לשמור על טריותם ועל מנת שלא ישחימו . את העלים שהסרנו בתחילת התהליך ניתן להרתיח בסיר מים עם מלח ופשוט למצוץ את החלק הבשרני שלהם כנשנוש דיאטטי. למנת הארטישוק הרומאי מתכונים מגוונים וטעימים. בהתאם למנה שמכינים כך קוצצים או משאירים את הארטישוקים שלמים.

המנה הבסיסית ביותר פשוטה מאוד להכנה: בחלל שהתקבל בין דפנות הארטישוק בחלק הבשרני, שמים תערובת של עשבי תיבול טריים – פטרוזיליה, נענע, שום, מלח ופלפל ומניחים את הארטישוקים בתבנית עמוקה למדי, כשהם הפוכים – הגבעול כלפי מעלה. עליהם מוזגים מים, יין לבן ושמן שגם אליהם מוסיפים מלח ופלפל לאחר מכן צולים את הארטישוקים בתוך התבנית המכוסה עד שהנוזל התאדה לחלוטין. ניתן לאכול אותם חמים או בטמפרטורת החדר. כמובן שאפשר לטגן, לאפות, לצלות ולבשל בכל ווריאציה אפשרית בהתאם למתכון.

בסרטון – ארטישוק רומאי מטוגן קלות בשמן זית בתוספת פטרוזיליה ושבארבי שקדים. מנה בריאה מאוד וטעימה! יאמי!

המידע מאת מדריכת הטיולים ברומא ‏‎Irit Cattonar‎‏

4.7/5 - (6 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

סגור