חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חתונה אזרחית או יהודית באיטליה – משימה בלתי אפשרית? איזה מסמכים צריכים בכדי לעשות חתונה ברומא, איטליה? עירית קטונר (ישראלית ומדריכת טיולים ברומא כבר עברה את המסלול והתחתנה ברומא) עם המידע ומציינת שחתונה אזרחית / יהודית אינטימית ברומא אפשרית גם אפשרית! להלן מדריך חתונות באיטליה לישראלים!
לפתיחת תיק בקומונה:
1. יש לפנות לקומונה של העיר/עיירה/כפר בה רשום בן/ת הזוג שלכם לעתיד ל"הכרות ראשונית עם הפקידה" ולקבלת מידע אודותיכם! ליתר דיוק – כאן תתחלנה הקושיות של פסח..
2. כמובן שיש להביא איתכם את הדרכון שלכם, תעודת זהות/דרכון של בן/בת הזוג האיטלקי ואת המסמכים הבאים:
· תעודת לידה כולל שמות ההורים.
· תמצית רישום מורחבת ממרשם האוכלוסין המעידה על כך שאתם פנויים להינשא. שימו לב שתמצית הרישום תקפה לשישה חודשים בלבד! כך שאם הדיון בבית המשפט ייקבע לכם מאוחר יותר מתוקף התעודה בשל אי אילו עיכובים מנהליים זה באחריותכם בלבד! לא תוכלו להינשא!
· את התעודות הללו יש לתרגם לאיטלקית, לאשר באישור נוטריוני ולהחתים בחותמת אפוסטיל.
· במידה ואחד מבני הזוג גרוש או אלמן יש צורך בתעודות נוספות – תעודות נישואין וגירושין של כל אחד מבני הזוג הקודמים ותעודות פטירה. גם את המסמכים הללו יש לתרגם, לאשר ולהחתים.
3. לאחר הקושיות יתחילו ההסברים לתהליך המתיש שנקרא: "חתונה אזרחית באיטליה!" והפקידה תתחיל לדבר איתכם על אה ועל דה… היא תתרשם מכם בהתלהבות רבה מהסיפורים המרגשים על תל אביב היפה וירושלים הקדושה וסוף סוף אתם תעברו לדבר על ה"בעיה" – יותר נכון – כבר מתחילת השיחה כששמעה את המילה 'ירושלים' היא כבר הבינה את ה"בעיה"ותקבלו סירוב לנישואין! (מהקומונה.. אל תתרגשו) ואז תקבלו רשימת מטלות לביצוע או בשפה הצבאית – "טופס טיולים" כן, כן.. תצטרכו "לטייל" הבנתם נכון.. והרבה…
4. במסגרת המטלות וההסברים הפקידה תסביר לכם שעליכם להיות חוקיים באיטליה במהלך כל התהליך שנקרא "חתונה אזרחית באיטליה" – דהיינו – דרכון תקף עם אישור כניסה תקף – ויזה! וכאן מתעוררת הבעיה… עוד לפני ה"בעיה"… כידוע לכם, אתם נכנסים לאיטליה עם וויזת תייר – התקפה ל-90 יום בלבד… נרשמתם בעירייה באיטליה… מעולה.. חשבתם שבזה נגמר הסיפור? מההרשמה ועד אישור השופט בבית המשפט שנגיע אליו בהמשך… ועד החתונה עצמה בעירייה יעברו הרבה מים בנהר… ואל תשכחו את פגרות בית המשפט ומחלות הפקידים, החופשות, פטירות, עיכובים של הפקידים בקומונה, טרטורים , ויש גם שבוע שבו הנישואים שלכם צריכים להתפרסם על דלתות משרדי הקומונה ובעיתונים כדי לוודא שלאף אחד אין התנגדות לנישואים, סחבות ועניינים שיעכבו את כל התהליך באמצע שבמהלכם תאלצו לצאת מגבולות איטליה כי יעברו 90 יום מהוויזה שלכם והיא כבר לא תהיה תקפה.. שלא נדבר על תמצית הרישום שתקפה רק לחצי שנה.. כשתגיעו לישראל… תצטרכו לחכות 90 יום נוספים כדי להיכנס שוב חוקית לאיטליה.. בקיצור יעבור הרבה זמן עם יזע ודמעות לחתונה הנכספת.. שוב… הכל עניין של מזל ועל איזה פקיד אתם נופלים באותו היום לי ולבעלי התהליך ארך שנה וחצי.. כשכל עניין האישור בבית המשפט לקח סך הכל שבועיים וחצי בלבד! אבל עד שהגענו לדיון הזה.. הוציאו מאיתנו את המיץ כולל השפריץ… יצאתי מאיטליה וחזרתי… חיכיתי בישראל שלושה חודשים ושוב נכנסתי לאיטליה.. היה תהליך מתיש ומורט עצבים… וסתם.. בלי סיבה מוצדקת… סוג של התעללות…
5. הפקידה תסביר לכם באדישות את מה שהיא יודעת ואולי אתם לא מודעים לו שאתם צריכים מסמך 'שנקרא נולה אוסטה'! ובאותה נשימה תפנה אתכם במסגרת הטיולים לעבר שגרירות ישראל באיטליה ל"הוצאת" המסמך 'נולה אוסטה' או יותר נכון ל"מכתב סרוב הוצאת מסמך נולה אוסטה" משגרירות ישראל באיטליה כי.. לא קיים מסמכך שכזה… רגע.. רגע… אבל חזרתם כבר מהשגרירות לא<? הלוווווו הלו??????? היינו כבר שם?????????
נולה מה??????????? "נולה אוסטה" – (Nulla Osta) 'היעדר מניעות' – זהו מסמך שאותו מדינת ישראל אמורה לספק ובו היא למעשה מצהירה כי אין לה התנגדות לנישואי בני הזוג בארץ אחרת… ולמה שלא תהיה לה התנגדות שכזאת? כי אין כמו להתחתן בארץ הקודש! ואם אתם לא מותרים להינשא בארץ הקודש מבחינת דתית – מצידם? תתפגרו ותישארו בודדים עד יומכם האחרון על האדמה הקדושה… למי שלא יודע, תקנת ה'נולה אוסטה', החלה על מדינות החברות באיחוד אך קיימות עדין מדינות בודדות החברות באיחוד האירופי, המאפשרות נישואים אזרחיים לתושבי מדינות זרות, כולל ישראל בניהן צ'כיה וקפריסין. שם ניתן להתחתן בתוך כמה שעות…
כאמור, 'נולה אוסטה' , הוא מסמך הנדרש בכדי להינשא ברוב מדינות אירופה. ניתן להשיג את המסמך הזה אך ורק בקונסוליה של המדינה שלכם באותה מדינה, זה לא תקף לגבי נישואים אזרחיים לאזרחי ישראל באיטליה… ובשגרירות ישראל באיטליה לא יתנו לכם אישור שכזה במיוחד אם ישראל לא מכירה בכך… ותודה מיוחדת למר אלי ישי, שבזכותו ישראל כבר אינה מנפיקה את האישור הנכסף הזה…
דרך אחת לעקוף את הבעיה, היא להוציא משגרירות ישראל באיטליה אישור כי מדינת ישראל אינה מספקת את המסמך נולה אוסטה. ועם האישור לחזור לקומונה ולהמשיך בתהליך.. בעבר זה תפס.. היום כבר לא… היום הכל מתנהל כבר מול השופט בבית המשפט… ואפילו עושים שבם בעיות… יש זוגות שמאשרים להם את הנישואים ולאחרונה אף שמעתי שמעכבים להם את התהליך בבית המשפט… גם לא בטוח שהיום השגרירות נותנת אישורים שכאלו שישראל לא מכירה ב'נולה אוסטה .. כשאני התחתנתי לא קיבלתי מכתב שכזה בכלל… רק קיבלתי פתק קטן עם "מידע למתחתן" המפנה אותי להמשך טיפול בעירייה ובבית משפט אותו אצרף לכם ביחד עם הפוסט. זה היה בשנת 2017. במכתב הזכירו ככה בדרך שהמסמך היחיד שאני יכולה לקבל מהם לאחר בקשה בכתב למייל זה הצהרה שהמסמך היחיד שישראל מנפיקה לסטטוס האישי שלי זה "תמצית הרישום"….

בכל מקרה, והיה ותקבלו אישור שכזה מהשגרירות, עם האישור הזה או בלעדיו , יש לגשת לבית המשפט באיטליה ולבקש משופט להינשא על בסיס תצהיר משפטי ואישור המצב המשפחתי שלכם ממרשם האוכלוסין הישראלי (תמצית רישום) כשהוא מתורגם לאיטלקית על ידי מתרגם מוסמך מטעם השגרירות וחתום באפוסטיל. בעבר הרחוק, תמצית הרישום לבדה, הספיקה בעיירות קטנות ובכפרים נידחים באיטליה והחליפה את ה'נולה אוסטה' ואת ההליך המשפטי. כיום העניין כבר מצריך בדיקה מעמיקה ומקיפה מראש.. והרבה מזל…

שינוי שם משפחה לאחר נישואין באיטליה
שינוי שם משפחה לאחר נישואין באיטליה
ממליצה בחום לעשות את כל התהליך עם עורך דין! מדוע ולמה? כי עורך דין – מבין עניין יש לו יותר קשרים בבתי המשפט ממכם והוא יודע לנתב את עצמו היטב בביורוקרטיה האיטלקית וזה בדוק! קחו למשל כדוגמה אותי ואת בעלי – אנחנו התחתנו בעיירה קטנה שנקראת 'קולפרו' שבעבר היא הייתה שלוחה של רומא… נמצאת עשרים דקות נסיעה מרומא. זאת עיר נעוריו של בעלי ומקום מגוריו של חמי. על פי רישום כתובת המגורים שלנו ברומא – אנו שייכים לקומונה של רומא! ולבית המשפט הגדול והעמוס ברומא. אם היינו עושים את כל התהליך לבד… היינו מוצאים את עצמנו מחכים חודשים שלמים לדיון בתורנו בבית המשפט הגדול ברומא… די מתיש… פגרות בית משפט, חופשות ובלה בלה בלה… עורכת הדין שלנו שעבור שרותיה שילמנו 1000 יורו קבעה את הדיון בבית המשפט הקטן והלא עמוס ב.. TIVOLI… ותוך שבועיים מהדיון האישור כבר היה ביד… בלי שאלות מיותרות… השופט אישר מיד את הבקשה לנישואין…נפלנו על שופט חביב ורגיש – השופט, בכבודו ובעצמו הסביר לעורכת הדין במעמד הדיון שאינו יכול לסרב לאזרח איטלקי לשאת את בחירת ליבו ולא משנה מה הלאום או הדת שלה.. ואי לכך ובהתאם לזאת הוא אינו מתנגד לנישואים שלנו למעשה , כל הדיון בבית המשפט היה עבור אישור עבור בעלי האיטלקי לשאת אותי כזרה ללא נולה אוסטה. על כן לא יכל לסרב ולמנוע מבעלי את הזכות לשאת אישה בתור אזרח איטלקי. וזאת למרות שראיתי בקבוצות פייבוק מקבילות ששופטים באיטליה עושים בעיות לישראלים בדיונים בבית המשפט לשאלת ה'נולה אוסטה' ומרשים לעצמם להשהות את תהליך קבלת האישור ל"בירורים" שונים ומשונים מיותרים שסתם מעכבים את הזוג העתיד להינשא וגורם לעוגמת נפש מיותרת רק כי הם לא מעודכנים בחוקים ובנהלים..
תזכרו דבר אחד – במרבית המקרים השופט יאשר לכם את הבקשה, אולם התהליך כולו עלול לקחת מספר חודשים. בירוקרטיה איטלקית… אתם יודעים איך זה עובד כאן.. פגרת חורף, פגרת קיץ, השופט חולה, השופט בריא, השופט מת, הכלב אכל לשופט את הניירות, הפקידה של השופט חולה, הקלדנית של השופט במחזור, הרכב של השופט במוסך וכן הלאה.. לי זה קרה באופן אישי והחתונה נמרחה במשך שנה וחצי מסיבות מטומטמות לגמרי… כשבאנו להירשם בעירייה מספר הנפטרים שנרשמו בעירייה באותו היום היה גבוה ממשפר הנישאים ולא היה איזון.. אז סרבו לפתוח לנו תיק בקומונה… הגיוני לא?
דרך מקורית נוספת שבה ייתכן ותוכלו להינשא באיטליה בנישואים אזרחיים היא דרך עיירות וכפרים קטנים בחורים נידחים אשר במקרה הטוב אינן מקפידים ה"צרה" הזו ששמה 'נולה אוסטה' כמו בערים הגדולות. תצטרכו לעשות בירורים מעמיקים כדי למצוא ולהגיע לאותן עיירות או לכפרים הללו… וגם במידה ותמצאו אותם? תמיד יכול להיווצר המצב בו תיתקלו דווקא באותה הפקידה שתדרוש מכם את ה'נולה אוסטה'… זה יותר עניין של מזל לא משנה באיזו דרך תבחרו – הנישואים יוכרו בישראל על ידי משרד הפנים וזה מה שחשוב
נישואים אזרחיים באיטליה דברים שכדאי לדעת!
איך אומרת הבדיחה בישראל? "חולה חולה אלמנה"
· אישה שהתאלמנה או התגרשה אינה רשאית להינשא בנישואים אזרחיים במהלך 300 ימים מתאריך הגירושים או ההתאלמנות. (כמעט 10 חודשים).
· בנוסף, באיטליה, הרכוש הופך למשותף אחרי הנישואים, גם רכוש שכל אחד מבני הזוג הביא איתו לחתונה במקור. במידה וקיים רצון לחלוקה שונה של הרכוש יש לחתום על הסכם עוד לפני קיום טקס החתונה. יש אפשרות לחתום על מסמך עוד בטרם הנישואים במקרה של פרידה: Separazione dei beni וזה אומר הפרדת טובין. כך שלא יהיו הפתעות בהמשך…
6. אתם עוד נושמים? אחרי שהשגתם את האישור מהשופט.. תצטרכו לחזור לקומונה להמשך ביצוע תהליך ההרשמה לנישואין… במידה ויהיו בקומונה יותר מידי נפטרים לרישום באותו היום לא עלינו (שזו עבודה לא קטנה.. לרשום, אתם יודעים, היד כואבת…) , יודיעו לכם בעצב רב וביגון קודר כי עליכם לחזור לקומונה לרישום הנישואין ביום אחר פחות לחוץ מבחינת רישום הנפטרים של אותו היום…. (כמו שציינתי מקודם זה קרה לנו…) ושוב היו עיכובים.. כשחזרנו לקומונה.. הפקידה כבר הייתה חולה.. וביום אחר שהגעתו – הכלב של הפקידה נדרס והיא הייתה בלוויה שלו.. ורק היא מטפלת בהרשמה לנישואין… במסגרת התהליך יש מספר ימים מסוים שהחתונה צריכה להתפרסם באינטרנט ובעיתונים וגם בלוחות המודעות של הקומונה שאתם נישאים… שחלילה וחס לא תהיה למישהו התנגדות לחתונה.. אז עוד סיבה למסיבה לעיכוב.. מדובר בשבוע וקצת.. ואז סוף סוף ובמזל טוב קובעים תאריך ומקום! אני כאמור התחתנתי בעייריה של העיירה 'קולפרו'! Colleferro
מצרפת לכם את התמונה עם ההוראות בכתב שקיבלתי משגרירות ישראל באיטליה שאומרות שעליכם להזמין מישראל את תעודת הלידה ואת "תמצית הרישום" ולהחתים בחותמת אפוסטיל בתרגום איטלקי אותם יש להציג בעירייה בה אתם מגישים בקשה לנישואין. שם הם יסרבו לבקשה כי הם יצטרכו על פי החוק את ה'נולה אוסטה' ששגרירות ישראל אינה יכולה להנפיק לכם ותופנו לבית משפט. תוכלו לבקש אישור מהשגרירות המאשר את התעודה היחידה המכירה בסטטוס האישי שלכם שהיא "תמצית הרישום". את האישור הזה תקבלו למייל האישי שלכם ותמשיכו לבית המשפט שם ידון השופט בעניינכם:
חתונה באיטליה
חתונה באיטליה

זהו! מזל טוב! קול ששון וקול שמחה! קול חתן וקול כלה!

המידע מאת: עירית קטונר – מדריכת טיולים ברומא
אהבת? נא לדרג!

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

Booking.com