טיפים במסעדות – האם נהוג להשאיר תשר?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

הגעתם לרומא והתיישבתם במסעדה, סיימתם לאכול והגיע החשבון.
האם להשאיר טיפ (תשר) למלצרים? או שמא זה מזלזל ולא מכבד? יש הרבה שאלות ואנו מעוניינים להסביר לכם את נושא הטיפים במסעדות ברחבי רומא ואיטליה!

באיטליה יש ״קופרטו״ אלה דמי שירות שכבר מופיעים בחשבון. קופרטו אלה דמי עריכת שולחן (1-2 אירו לאדם) בדומה אצלנו לדמי אבטחה.. ואין כל קשר לטיפ עבור הארוחה.. בהחלט נהוג ורצוי להשאיר 10-15% כמו בארץ. המלצרים מקבלים משכורת כולל תנאים סוציאליים. נהוג לעגל טיפה למעלה (1-2 אירו).

קחו בחשבון אף אחד לא משאיר טיפ תשר כמעט, אף אחד לא רגיל לקבלת טיפים ואם כן לא 10%. משאירים עד 4 אירו. תלוי במסעדה.

לא נהוג לתת טיפ למלצרים באופן רגיל, בגלל שהם מקבלים משכורת מכובדת, ודמי השירות כלולים במחיר. תרבות האכילה באיטליה שונה מבישראל.

אם בחשבון שקיבלתם כתוב את המילה "servizio" זה אומר שהכניסו כבר את נושא הטיפ/השירות במחיר המגולם כך שלמעשה זה הטיפ למלצרים.

מיכל מילרד מציינת כי מלצרות פה ברומא היא מקצוע לכל דבר . מלצר אצלנו מקבל משכורת , קרן פנסיה , משכורת 13 לפעמים יש מקומות שאפילו 14 ועוד תנאים סוציאליים אחרים ( כגון 10 ימים חופשה בתשלום לחתונה וירח דבש)
המקומיים כאן אפילו לא משאירים את התשלום למלצר , התרבות כאן היא לקום מהשולחן וללכת תקופה לשלם.
אם קיבלתם חשבון של 48 יורו נהוג לעגל למעלה ל 50 זה סבבבה
אבל להשאיר פה טיפים זה לא מקובל וגם לא מצפים ממכם
ואם מלצר דורש את זה ממכם הוא חצוף!!
יש קופרטו שזה עריכת שולחן וזה נע בין יורו וחצי ל 4 יורו תלוי בטיב המסעדה .
אז תרגישו בנוח אם לא השארתם.

לסיכום:

באיטליה יש מה שנקרא coperto שזה דמי עריכת שולחן שמחויב כחלק מהחשבון .
יכול לנוע בין 1.5 יורו עד 3,4 יורו לסועד.
לא כל כך מקובל לתת טיפ אבל תמיד ישמחו לקבל .

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

סגור