פרחי זוקיני מטוגנים כמו ברומא

קורונה ברומא
חזרה לשגרה ברומא לאחר הקורונה
מאי 10, 2020
קרבונרה מתכון
איך האיטלקים לא משמינים מפסטה ופיצה כל היום?
מאי 17, 2020
FIORI DI ZUCCA/FIORI DI ZUCCHINA – המאכל שכל איטלקי אוהב!
האיטלקים אוהבים מטוגן! כל דבר שזז הם מטגנים
המאכל האהוב על האיטלקים של פעם הוא פרחי זוקיני מפוסטלים ומטוגנים!
מתכון ל -4 אנשים גירסת GIOVANNI CATTONAR
15 פרחי זוקיני.
200 גרם קמח.
ביצה אחת.
שמן טיגון לפי הטעם.
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 dl מים נוצצים
מים מוגזים/סודה/בירה.
הכנת הפסטל לציפוי:
בקערה מערבבים את הקמח עם הביצה והמים ליצירת בלילה. מקציפים את המרכיבים עם מטרפה ידנית או עם מזלג עד לקבלת בלילה מעט סמיכה. (כלומר, הפרח, כשהוא שקוע בתוך הבלילה, חייב להישאר מכוסה בשכבה דקה). במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.
שוטפים את פרחי הזוקיני ומסירים את האקדח, מסננים ומייבשים אותם בעדינות בבד כותנה או פשתן.
במחבת בינונית / גבוהה מחממים את השמן לטיגון.
טובלים את פרחי הזוקיני בבלילה, הופכים אותם בעדינות כך שהם יהיו מכוסים לחלוטין, וכשהשמן רותח (תוכלו לבדוק את הטמפרטורה עם כמה טיפות של הבלילה), מטגנים אותם כמה בכל פעם על ידי הפיכתם פעם אחת.
כשהם מוזהבים, מסננים אותם בעזרת כף מחוררת ונותנים להם להתייבש על מגבות נייר. מפזרים עליהם קורט מלח, שמים אותם על צלחת הגשה ומגישים מייד.
האיטלקים אוהבים גם למלא את הפרחים בגבינת מוצרלה שנמסה בפה בביס הראשון לפרחי הזוקיני יש טעם של תירס. האיטלקים משתמשים בהם גם לתבשיל אורז עם פרחי זוקיני.
אפשר להכין על פי המתכון גם פרחי זוקיני (הקישוא) וגם פרחי דלעת;-)
מאת:

‏‎Irit Cattonar‎‏ – מדריכת סיורים ברומא
מדריך לטיול ברומא
מדריך לטיול ברומא
המדריך האינטרנטי שלך לטיול ברומא. הכל במקום אחד - אטרקציות, מידע על מקומות, רכישת כרטיסים מוזלים ועוד..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור