מתכון פסטו: איך מכינים פסטו איטלקי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

הרוטב האיטלקי שמשולב כרוטב לפסטה, תיבול, ציפוי לדגים ובשרים ואף כממרח בפני עצמו – פסטו. בואו להכיר את הממרח האיטלקי, איך מכינים פסטו וכיצד ניתן לשלב את המתכון לפסטו במתכונים נוספים. בעזרת המאכל האהוב שעשוי ממספר קטן של מרכיבים, ניתן להכין פסטו ביתי איטלקי ולהביא את איטליה לישראל.

ממה פסטו עשוי? מאות שנים של היסטוריה איטלקית

כוחו של אוכל נמדד לא רק בטעמו אלא גם ביכולת שלו לבנות מסורת ולשרוד לאורך דורות, כדי להבין את סוד כוחו של הפסטו, צריכים לחזור מאות שנים אחורה לתקופת הרומאים או לגרסתו "המעודכנת" יותר לפני קצת יותר מ – 400 שנה או בעדויות לשדרוג הממרח ל פסטו בזיליקום כמרכיב העיקרי בתיעוד של הגסטרונום ג'ובאני בטיסטה (עד לכדי כינוי לממרח הפסטו: "רוטב בזיליקום"), שהציע לשלב בזיליקום בפסטו המוכר או להפוך את הממרח לפסטו פטרוזיליה כמרכיב העיקרי אם הבזיליקום לא בהשיג יד.

למרות ההיסטוריה מלאת הסיפורים על הממרח בגרסותיו השונות, המקור הנפוץ ביותר של הפסטו הוא בחבל ליגוריה שבאיטליה, שם התפתח הפסטו על מרכביו הפשוטים: בזיליקום או כל עשבי תיבול אחרים (לרוב פטרוזיליה או כוסברה), צנוברים ( ניתן להחליף לאגוזי קשיו או אגוזי מלך), שמן זית, שום וגבינה קשה מסוגים שונים כאשר הגבינה הנפוצה ביותר לממרח פסטו איטלקי מסורתי היא גבינת פרמזן.
את המרכבים המסורתיים אפשר לשנות, להוריד אם אתם רגישים או שומרים על דיאטה מסוימת ואפילו להוסיף ליצירת פסטו מקורי משלכם.

להכין פסטו בבית
להכין פסטו בבית

איך מכינים פסטו ביתי: ממתכון לפסטו איטלקי אחד למאות אפשרויות!

רוטב פסטו פשוט וקל להכנה, ניתן לשדרג מתכון לפסטו ולהוביל את הממרח האיטלקי למאות מתכונים מסוגים שונים, כאלו שיתנו לכל מאכל את הגוון האיטלקי הטעים.
כדי לשלב את הפסטו שהכנתם כממרח, ציפוי ושילוב לדגים ובשר, פסטו פרווה ועד פסטו צמחוני – חשוב ללמוד איך להכין פסטו במהירות ובקלות ומשם להתקדם בהתאם לדמיון שלכם.

מתכון הכנת פסטו
מתכון הכנת פסטו

מתכון לפסטו איטלקי מושלם

מרכיבים:

  • 3 כוסות עלי בזיליקום (יש לדחוס את העלים בכוס)
  • 3 שיני שום (אם גודל השום בינוני, אז ניתן 4)
  • 3/4 כוס גבינת פרמזן או כל גבינה קשה אחרת (עבור פרווה או טבעוני: ניתן להוריד את הגבינה)
  • 3/4 כוס שמן זית 
  • חצי כוס צנוברים, קשיו או אגוזי מלך
  • כפית מלח שטוחה
  • כפית פלפל שחור שטוחה

כמות:
מתאים ל- 10 מנות, אך תלוי בצורך ובגודל של כל מנה או ייעוד הפסטו.

זמן הכנה:
פחות מ – 10 דקות

פסטה פסטו מתכון
פסטה פסטו מתכון



אופן הכנה:
חותכים את גבעולי עלי הבזיליקום, מעבירים את העלים אל מעבד המזון ועוברים אל שאר הפעולות (שלב עיבוד החומרים יהיה יחידו ולא לחוד).
בזמן שעלי הבזיליקום מונחים במעבד המזון, חממו את המחבת ללא שימון ולאחר חימום המחבת על להבה גבוהה יש לקלות את הצנוברים במקצת (או כל אגוז אחר שבחרתם), יש לנער את המחבת מדי פעם.
לאחר הזהבת הצנוברים, הכניסו את הצנוברים למעבד המזון והוסיפו את הגבינה, אם ברצונכם לקבל רוטב פסטו בחתיכות קצת יותר גסות ניתן להשתמש בכלי מכתש אך מרבית האנשים ישתמשו במעבד מזון חשמלי –ידני או חשמלי, אם אתם רוצים להמשיך את המסורת ולהגיע למצב של פסטו איטלקי מקורי, מומלץ להשאיר את הצנוברים במרקם של חתיכות קטנות.
הוסיפו את השום והתחילו בטחינה, הוסיפו את שמן הזית באיטיות ולקראת הסוף הכניסו את המלח והפלפל לערבוב/טחינה עד להגעה למרקם שאתם אוהבים.
בסיום, תנו לממרח הפסטו לנוח כמספר דקות ולאחר מכן תוכלו לאכול או להכניס למקרר.

איך הופכים את המתכון לפסטו ביתי למאות מתכונים איטלקיים בשילוב פסטו?

אחרי שהבנתם שניתן לשחק עם המרכיבים של הפסטו, להוריד ולהוסיף – זה הזמן לתת לכם רעיונות מקוריים למתכונים לפסטו או לשילוב פסטו להפיכת כל מנה לארוחה איטלקית של ממש.

רוטב שמנת פסטו
ליצירת שמנת פסטו שתתאים למאכלים כמו רביולי ופסטות שונות, ניתן להשתמש ב 50 גרם חמאה, חבילה אחת של שמנת מתוקה, 2.5 כפות מרוטב הפסטו שהכנתם (או כזה שקניתם, בשימוש פסטו קנוי יש להוסיף 2 כפיות שטוחות של שום כתוש), 1-2 כפות של גבינה קשה (לדוגמה: פרמזן) ותבלינים נוספים לפי הטעם.
ליצירת המנה ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים שום כתוש (במידה והוספתם את הפסטו הקנוי ולא הכנתם בעצמכם), לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה וממתינים כמה דקות להסמכה.
מוסיפים את הפסטו, מערבבים ומוסיפים תבלינים נוספים אם רוצים.
לאחר כדקה, הוסיפו את הגבינה הקשה ולאחר איחוד המרכבים כבו את האש.

פסטה פסטו
כדי ליצור את מנת פסטה שמנת פסטו, ניתן להיעזר ביצירת הרוטב מהמתכון הקודם.
למרכיב הפסטה, ניתן להשתמש בחצי חבילה או חבילה שלמה (תלוי בכמות האורחים), כף שמן, מעט מלח גס ובישול במים.
לאחר שהפסטה מוכנה, מכניסים אותה אל סיר רוטב השמנת פסטו, מגבירים את הלהבה ומצפים את הפסטה ברוטב הפסטו עם השמנת.
לאחר כמה דקות ניתן להגיש עם כל תוספת נוספת לבחירה וגבינה מגוררת מעל או בצד.

פסטו איטלקי
פסטו איטלקי

פסטו פרווה או פסטו טבעוני
כל מה שצריך לעשות כדי להפוך את הממרח האיטלקי לפרווה או טבעוני הוא להוריד את מרכיב הגבינה ויצרתם פסטו פרווה או פסטו שמתאימים לטבעוניים.
אם אתם אלרגיים לאגוזים, ניתן להוציא את המרכיב, אך בפעולה הזו אתם עלולים לאבד במקצת מהרעיון של הפסטו.

פיצה פסטו
הרעיון פשוט, מה שצריך לעשות כדי להפוך כל מתכון לפיצה למתכון לפיצה פסטו הוא לוותר על רוטב העגבניות, להכניס את בצק הפיצה הריק אל התנור לחימום של 180-190 מעלות ל 8-10 דקות עד להזהבה קלה, להוציא בצק הפיצה, למרוח את הפסטו על הבצק, להוסיף את הגבינה שאתם אוהבים (לדוגמה: מוצרלה) ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של 8-10 דקות.

5/5 - (17 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

סגור